Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  01:39:24

Νέα αναβάθμιση χθες του υφυπουργού-συντονιστή Άρη Σκέρτσου σε ενημερωτικά καθήκοντα για τα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη. Κύριο

Γιατί και ποιούς φέρεται ότι ικανοποίησε στο νέο του εγχείρημα.... Οι εντυπώσεις, που άφησε στις 20 Απριλίου.

-Εάν ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ .Πατέλης ασχολείται, δημόσια πλέον, με καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, ο υφυπουργός-συντονιστής κ. Σκέρτσος έχει αναλάβει επιπλέον καθήκοντα και εκπροσώπου στα υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη. Όπως συνέβη χθες ,παράλληλα με τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια σε μια μείζονα, πολυαναμενόμενη κυβερνητική παρουσία.

Συγκεκριμένα, ήταν η ανακοίνωση μιας σειράς σημαντικών και ευαίσθητων αποφάσεων της Κυβέρνησης -,μετά σύμφωνη γνώμη των 32 καθηγητών της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας και τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργών κ.κ. Γεωργιάδη-Παπαθανασίου, Θεοχάρη, Χρυσοχοίδη- Χαρδαλιά, για τη νέα χαλάρωση σειράς περιοριστικών μέτρων επί τόσους μήνες. Παράγοντες του Μαξίμου και της ΝΔ έμειναν ικανοποιημένοι και από τη νέα του εμφάνιση του υφυπουργού- συντονιστή της κυβερνητικής δράσης. Εκτιμούν ότι επέδειξε καλή σκηνική παρουσία, ήρεμο ύφος, συγκρατημένο χωρίς οσμή εξουσίας, καλή γλώσσα του σώματος, ικανοποιητικά ελληνικά, στρωτά επιχειρήματα με στόχο την αξιοπιστία και τη σοβαρή γνώση των πραγμάτων. Μια ακόμη εμφάνιση με την οποία καθιερώνεται ως «επίκουρος κυβερνητικός εκπρόσωπος» σε μείζονα κυβερνητικά –κοινωνικά θέματα, μαζικές προσδοκίες και επικοινωνιακές στοχεύσεις..

Το τέλος του lockdown με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και του τουρισμού, την κατάργηση των SMS στο 13033, την απελευθέρωση του λιανεμπορίου χωρίς ραντεβού και γραπτό μήνυμα στο 13032, καθώς και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 00.30 το βράδυ, από τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

«Από τις 14 Μαΐου η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ωστόσο σημείωσε ότι έως το τέλος Ιουνίου που θα αρχίσουν να έρχονται περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας «έχουμε χρέος να είμαστε προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας».

Επιπλέον, ανακοίνωσε μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης. Στο πλαίσιο αυτό από την ερχόμενη Παρασκευή η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται στις 00.30 το βράδυ, ενώ καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14 Μαΐου στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς τη μέθοδο του click in shop ή του click away.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 17 Μαΐου, των θερινών κινηματογράφων στις 21/5 και των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων στις 28/5.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ωστόσο, όλο τον Μάιο θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά από τις 14 Μαΐου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ότι τίθεται σε εφαρμογή η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR 72 ωρών, είτε rapid test είτε self test, είτε βεβαίωση νόσησης.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπάρχει σύσταση για self test.

«Από 1η Ιουνίου τίθενται σε παραγωγική λειτουργία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούμε στοχευμένους ελέγχους στις πύλες της χώρας. Πέρυσι είχαμε 5 εκατ. αφίξεις και κάναμε πάνω από 700.000 ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Self test και εμβόλια

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σκέρτσος, τόνισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Ειδικούς προχώρησε στη χαλάρωση των μέτρων και την επαναλειτουργία εκπαίδευσης και λιανεμπορίου και στη συνέχεια της εστίασης «Τα αποτελέσματα φαίνονται ξεκάθαρα και τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς παρατηρείται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και άμβλυνση του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία κάθε εβδομάδα υποδέχονται λιγότερους ασθενείς με Covid και το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων έχει ισορροπήσει. Παρά την αυξημένη κινητικότητα πετύχαμε τον στόχο μας με τις κατάλληλες βαλβίδες συμμόρφωσης», επισήμανε.

Βασικός πυλώνας αυτής της πολιτικής ήταν, όπως είπε, τα self tests. Μέχρι στιγμή έχουν διατεθεί περισσότερα από 8 εκατ. δωρεάν self test σε πάνω από 2,9 εκατ. πολίτες που έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Χάρη σε αυτά, 11.532 συμπολίτες επιβεβαίωσαν ότι είναι φορείς του κορωνοϊού. «Εντοπίζουμε τους συμπολίτες μας που νοσούν και περιορίζουμε τη μεταδοτικότητα του ιού έχοντας ανοιχτά σχολεία, διασκέδαση και οικονομικές δραστηριότητες», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Ωστόσο, τόνισε ότι σημαντικότερος πυλώνας για να νικήσουμε τον ιό είναι τα εμβόλια. Με βάση τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί, έως το τέλος Μαΐου θα έχουμε υψώσει το τείχος ανοσίας στους πιο ευάλωτους πολίτες, ηλικίας άνω των 60 ετών με ποσοστό 70%, ενώ τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι πρώτη στους εμβολιασμούς που διεξάγονται σε ημερήσια βάση, μεταξύ των πιο πλούσιων χωρών, πάνω από τις ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Γαλλία, Ρωσία κ.ά.

28. Απριλίου.2021 Επίκουρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, διυπουργικής γκάμας, ο υφυπουργός Άρης Σκέρτσος με καλές πρώτες εντυπώσεις. Προσεγμένα επιχειρήματα, πειστικό προφίλ κύρους, χαμηλοί τόνοι. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού - Θα καταργηθούν σύντομα τα sms στο 13033-Υπό εξέταση ο εμβολιασμός κατ' οίκον για προβληματικές περιπτώσεις μετακίνησης.

Ενημέρωση και μάλιστα κυβερνητική, δηλαδή της εξουσίας δεν μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα και αξιόπιστη, εάν -πέρα από τα διάφορα «τεχνικά στοιχεία» και την προσωπικότητα του εκπροσώπου ,δεν υπάρχει ο συνδυασμός ενδιαφέροντος ειδησεογραφικού, επεξεργασμένων δεδομένων, επικοινωνιακής απλότητας και σοβαρότητας, χωρίς δοξολογίες κάθε είδους και αντιπαλότητες από κιτάπια ή κομματικές-προσωπικές. Τα τελευταία είναι δουλειά του κόμματος. Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτελεί εκφραστή συνολικά της κυβέρνησης ως θεσμού και δέσμης αρχών, μέσα στις οποίες ενημερώνει αλλά και ασκεί κριτική της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, ως συνήθως καταλήγει να γίνεται, μονοδιάστατοε εκφραστής του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Αποτελεί επινοητικό συνεργάτη κύρους όχι εντεταλμένο υφυπουργό για τα πάντα , ακόμα και τη συγκάλυψη εξόφθαλμων λαθών. Η κ.Πελβμη φαίνεται να έχει αποφύγει αυτούς τους κινδύνους παρά την καθημερινή τριβή της και ο κ Σκέντζεος ακόμη περισσότερο.

Επίκουρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, διυπουργικής εμβέλειας τον τελευταίο καιρό, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άρης Σκέρτσος άφησε ,μέχρι τώρα, καλές πρώτες εντυπώσεις. Δεν ενόχλησε. Προσεγμένα επιχειρήματα, πειστικό προφίλ κύρους, χαμηλοί τόνοι. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Επίσης προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ' οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με AstraZeneca.
Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.
Τα στοιχεία δείχνουν δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας δυναμικά, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ σήμερα η Αθήνα καταθέτει στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του «Ελλάδα 2.0», του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την απόφαση εκταμίευσης της προκαταβολής των 4,1 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο που μετασχηματίζει συνολικά τη χώρα υπέρ των νέων, ανέφερε.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο Άκης Σκέρτσος επεσήμανε ότι δεν καταργείται το 8ωρο, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες ήδη δουλεύουν πολύ περισσότερο ενώ ενδέχεται αν συμφωνεί ο εργαζόμενος, δύο ώρες να αφαιρούνται ως άδεια.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, είναι φιλεργατικό και δεν πρέπει να μιλάμε με ετικέτες και ταμπέλες. Η αντιπολίτευση αναφέρεται σε αγορά εργασίας του προηγούμενου αιώνα, τόνισε ο κ. Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο που θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ, όπως είπε, θα αυξηθεί ο έλεγχος των εργοδοτών έναντι των εργαζομένων.
Επισήμανε τέλος, πως «πρέπει να δούμε τα δικαιώματα για να διευρύνουμε την ποιότητα του εργασιακού βίου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline