Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:19:29

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως διαβεβαιώνει όπως και πέρυσι: «....Κανονική η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών από Σεπτέμβριο». Το ίδιο μήνα, όμως οι ειδικοί προβλέπουν.... τεράστια έξαρση των μολύνσεων. Κύριο

Παρόμοιες δηλώσεις κανονικότητας- ομαλοποίησης σε όλα τα επίπεδα της Παιδείας έκανε συνεχώς η κ. Κεραμέως από τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του2020 και ιδιαίτερα από τις αρχές του χρόνου.

-«Έχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» ανέφερε η υπουργός

Ηλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών από τον Σεπτέμβριο θα γίνει κανονικά σύμφωνα με όσα επισήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σε μια ακομη καθησυχαστική πρόβλεψη, όπως έκανε και πέρυσι χωρίς αποτέλεσατα τελικά.

Σχολεία και πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ανέφερε, μιλώντας στον Alpha η κ. Κεραμέως. «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Γώγος: Μεγάλη η πιθανότητα να έχουμε πάνω από 5.000 ημερήσια κρούσματα

Η υπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί και ανέφερε πως όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές» είπε η ίδια.

Για τον σχεδιασμό του πιθανού εμβολιασμού παιδιών 12 – 15 ετών, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».
«Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Εχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline