Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  17:15:57

Σκληρά σενάρια εκφοβισμών από τον Αδωνη Γεωργιάδη για πειθαναγκασμούς αμετανόητων, αν και αναρμόδιος να τα επιβάλει. «Να μην μπαίνουν στα καταστήματα οι ανεμβολίαστοι τον χειμώνα». Κύριο

Να εφαρμοσθούν αυτόματα νέα μέτρα και περιορισμοί σε περιοχές με αυξήσεις κρουσμάτων και φαινόμενα ανευθυνότητας τύπου Μυκόνου.

«Καμπανάκι» από Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Το 70% δεν έχει εμβολιαστεί

Σκληρά σενάρια, μετά τις απειλές για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και άλλες εξαγγελίες του, για την περίπτωση εξάπλωσης της επιδημίας τους χειμερινούς μήνες παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης - αφήνοντας ανοικτό ακόμα και να μείνουν εκτός λιανεμπορίου οι ανεμβολίαστοι.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες σε όλους τους κλειστούς χώρους τον χειμώνα, εφόσον η πανδημία εξαπλωθεί λόγω των μεταλλάξεων του ιού, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα για το λιανεμπόριο -και το σενάριο της πλήρους απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, όπως και να νοσήσουν σοβαρά οι ίδιοι, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, υπουργός ανέφερε ότι «το κράτος δεν είναι τύραννος» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεμβολίαστος χάσει τη δουλειά του.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι λόγω τουρισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να «εξαφανίσει» τον κορωνοϊό -προσθέτοντας ότι η προσπάθεια είναι να περιοριστεί η επιδημία. Μάλιστα, θέλησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο , σημειώνοντας ότι «έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ, που είναι και το πιο κρίσιμο», πρόσθεσε.

Για τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αποδίδουν -«ο ρυθμός αύξησης έπεσε στο μισό», ανέφερε χαρακτηριστικά- για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να επιβάλει περιορισμούς σε όποια περιοχή καταγραφεί μεγάλη άνοδος κρουσμάτων.

Πιθανά τα μέτρα τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα, όπως στη Μύκονο, να παρεμβαίνει.
Σύμφωνα με τον υπουργό στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά, όπως στην Κρήτη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλει.
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε τύραννοι.
«Ήμασταν διστακτικοί και είμαστε διστακτικοί, κανένας δεν θέλει να επιβάλει κανενός είδους υποχρεωτικότητα σε κανέναν». Εντούτοις, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η πορεία της πανδημίας «δεν άφησε περιθώριο να δείχνουμε υπομονή για τους συγκεκριμένους κλάδους», όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο.
«Έπρεπε να συμβεί αυτό» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline