Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  04:24:05

«Λυπάμαι τα δύο παιδιά σας, τα οποία όταν μεγαλώσουν θα μάθουν για την υπουργό μητέρα τους ως... σφαγέα παιδιών». Ο άγριος, ολίγον ευτελής καυγάς Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή με αφορμή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κύριο

Η ψευδολογία για τον αποκλεισμό από τις Σχολές Αρχιτεκτονικής συγκεκριμένου υποψήφιου μαθητή, που ήθελε να εισαχθεί μόνο στο Πολυτεχνείο.

Ακραία και ολίγον ασυνήθιστη επίθεση από τον Νίκο Φίλη αντιμετώπισε η Νίκη Κεραμέως όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα παιδιά της. Ο καυγάς άναψε για τα καλά με την κ. Κεραμέως να αντιδρά έντονα.
Αφορμή στάθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές.

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας. Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 14. Ποιος αποκλείει τα παιδιά; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

Ν. Κεραμέως: μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών
Ν. Κεραμέως: Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε. Δεν σας επιτρέπω
Β. Διγαλάκης (πρόεδρος Επιτροπής): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής
Ν. Φίλης: Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα
Ν. Κεραμέως: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν;
Ν. Φίλης: Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγετε με ψεύτικες δημοσκοπήσεις
Ν.Κεραμέως: Αποδείξτε το
Ν. Φίλης: Θα τα δείτε σε λίγο

IΝωρίτερα, ο Ν. Φίλης τόνισε απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας δήλωσε ότι με διάφορες ενέργειές της έχει καταστήσει εχθρούς της «τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων παιδιών».
«Δεκάδες χιλιάδες παιδιά που δεν είναι κομματικά υποκινούμενα ζητούν την παραίτησή σας. Έχουν προσωπικά μαζί σας; Γιατί δεν τη ζήτησαν προχθές; Γιατί νιώσαν το μαχαίρι στο λαιμό τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «σφαγή των παιδιών της γενιάς της πανδημίας» με ευθύνη της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην περίπτωση του μαθητή της Γ' Λυκείου Διονύση Κατάκαλου που συγκέντρωσε στις συνολικά πανελλαδικές 20.988 μονάδες, (1.838 πάνω από την περυσινή βάση) και έμεινε εκτός της αρχιτεκτονικής σχολής λόγω της Ελάχιστης Βάσης, ο Ν. Φίλης αρχικά υπενθύμισε τη χθεσινή απάντηση της Ν. Κεραμέως ότι «και πέρσι θα κοβόταν» και πρόσθεσε ότι πέρσι ο μ.ό. στο σχέδιο (ελεύθερο και γραμμικό) ήταν 10 και φέτος ήταν 16,43.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος στη Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι τα επιχειρήματα της ΝΔ είναι για τις «επιθεωρήσεις το καλοκαίρι» προειδοποιώντας τη παράλληλα ότι «εξοργίζετε τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους». «Μην κοιμάστε πάνω στις δημοσκοπήσεις, πολλές από τις οποίες διαψεύδονται μόλις δημοσιεύονται. Δείτε την πραγματικότητα. Θα ξυπνήσετε άσχημα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κόντρα των δύο που αποκτά χαρακτηριστικά βεντέτας συνέβη στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου. Το νομοσχέδιο πέρασε από την αρμόδια επιτροπή με τις ψήφους της ΝΔ. Επιφύλαξη εξέφρασαν ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline