Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:20:47

Με υποχρεωτικά τα μοριακά τεστ, δαπάνες τους- δις εβδομαδιαίως, με 20 ευρώ το καθένα- θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι και καθηγητές να διδάξουν στα σχολεία. Κύριο

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που θα αρνούνται αυτά τα τεστ θα τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν θα πληρώνονται.

«Δεν υπάρχει ασφαλώς η ανάγκη του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, όπως αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει όμως η ανάγκη των υποχρεωτικών μοριακών τεστ, που θα γίνεται με δικές τους δαπάνες» , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Με ειδική τροπολογία, την οποία ήδη υπέβαλε στη Βουλή για ψήφιση η υπουργός Παιδείας.

Σε αναστολή εργασίας, θα τίθενται οι εκπαιδευτικοί που δεν θα συμμορφώνονται με το μέτρο της διενέργειας και επίδειξης μοριακών τεστ, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, επεσήμανε οι εκπαιδευτικοί αποτέλεσαν μια από τις ομάδες που συζητήθηκε έντονα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

«Οι εκπαιδευτικοί ναι μεν δουλεύουν με πολλούς ανθρώπους, τα παιδιά, ναι μεν τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα, από την άλλη τα παιδιά προφανώς δεν προσβάλλονται από τον ιό με τον ίδιο σκληρό και επικίνδυνο τρόπο που προσβάλλονται οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Άρα η στάθμιση εδώ γίνεται διαφορετικά. Δεν υπάρχει η ανάγκη του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπάρχει όμως η ανάγκη των υποχρεωτικών μοριακών τεστ, με δικές τους δαπάνες, αλλιώς πράγματι θα εφαρμόζεται το μέτρο που εφαρμόζεται και για τους υγειονομικούς μη εμβολιασμένους, η αναστολή εργασίας», δήλωσε ο Μ. Βορίδης.

Ηδη κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας η σχετική τροπολογία, η οποία προβλέπει τον τρόπο προσέλευσης των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στις αίθουσες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR), για την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται απαγόρευση εισόδου, αναστολή καθηκόντων, περικοπή μισθού και μη-προσμέτρηση υπηρεσίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline