Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:49:58

Οι «μαϊμού - εμβολιασμοί» φαίνεται να έχουν βάθος και πλάτος. Φόβοι ότι εκτείνονται σε χιλιάδες περιπτώσεις (δήθεν εμβολιασμού ή ανύπαρκτης αρρώστιας κορωνοιού) με νέες καταγγελίες για έρευνες σε Καβάλα, Πάτρα, Χαλκίδα, Δράμα. Κύριο

Στην Καρδίτσα έχουν ταυτοποιηθεί 44 πρώτες περιπτώσεις για τον Αύγουστο και διερευνώνται εκατοντάδες άλλες. Ο νέος υπουργός Υγείας μοιράζει απειλές και υπόσχεται κάθαρση με αυστηρές κυρώσεις.

1.-Ηδη παράγοντες του ιατρικού κόσμου και του χώρου της υγείας έχουν καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, τοπικές και των Αθηνών, αφενός την έξαρση της πίεσης και των απειλών από αρνητές-πολέμιους των εμβολιασμών είτε σε βάρος τους είτε σε επηρεασμούς ασθενών.

Παράλληλα έντονες φήμες και δηλώσεις όπως από την αντιπρόεδρο του ΠΙΣ κ.Μαστοράκου, πρόεδρο των γιατρών Αχαΐας αναφέρονται σε καταγγελίες γιατρών και νοσοκομειακών για διεφθαρμένους υπαλλήλους του ΕΣΥ, οι οποίοι λέγεται ότι έναντι 200 και 100 ευρώ εξασφάλιζαν τα ψεύτικα πιστοποιητικά δύο ειδών. Είτε ότι κάποιοι-ες εμβολιάστηκαν κανονικά είτε ότι δήθεν έχουν αρρωστήσει από τον κορωνοιό και κατά συνέπεια έχουν τουλάχιστον εξάμηνη ανοσία-προστασία.

Οι «μαϊμού - εμβολιασμοί» φαίνεται να έχουν βάθος και πλάτος. Φόβοι ότι εκτείνονται σε χιλιάδες περιπτώσεις( δήθεν εμβολιασμού ή ανύπαρκτης αρρώστιας κορωνοιού) με νέες καταγγελίες για έρευνες σε Καβάλα, Πάτρα, Χαλκίδα , Δράμα

2.Περισσότερα και νέα στοιχεία σχετικά με τους μαϊμού - εμβολιασμούς στην Καρδίτσα έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.Περιορισμένα αλλά ενδεικτικά.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως μόλις μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ, αλλά και την δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.
»
Τονίζοντας το «σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο», πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

Στο συγκεκριμένο Κ.Υ. έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί. Εκεί 16.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός, το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν το μοναδικό κέντρο που είχαν εμβόλια Pfizer και γι΄αυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση. Υπήρχαν 5.000 αλλαγές του Ταχυδρομικού Κώδικα καθώς οι πολίτες ήθελαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.
«Σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες, και οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις της διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διατάξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς - μαϊμού.

3.«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Πόσοι έχουν ταυτοποιηθεί – Τι ψάχνουν οι αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές αλλά και στην κυβέρνηση μετά τους «μαϊμού» εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά της Καρδίτσας. Όπως σημείωσε ο εκδότης της εφημερίδας «Αλήθεια της Καρδίτσας», η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, οι «μαϊμού» εμβολιασμοί είναι 47 και όχι χιλιάδες καθώς στο κέντρο Υγείας Παλαμά, έχουν γίνει συνολικά περίπου 40.000 πραγματικοί εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον εκδότη κ. Αμβροσίου, που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN συνολικά στο νομό Καρδίτσας έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 40.000 έχουν στον Παλαμά, 45.000 στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές της Καρδίτσας.

Από αυτούς οι εικονικοί εμβολιασμοί είναι 47. «Ο μισός νομός Καρδίτσας εμβολιάστηκε στον Παλαμά , γιατί το κέντρο Υγείας έκανε Pfizer, όπως και το νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ οι υπόλοιπες δομές έκαναν AstraZeneca», σημείωσε ο δημοσιογράφος. «Δεν είχαμε 40.000 πλαστούς εμβολιασμούς, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline