Σάββατο 4 Μαϊου 2024  08:22:35

Ο τρίτος Κύπριος υπουργός μετά τον Λουκή Ακρίτα και τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Δεν προκρίθηκε τελικά ο Δημ. Αβραμόπουλος. Τσίπρας: «Δεν έχει εφεδρείες ο Μητσοτάκης. Υποτιμά τη ΝΔ». Στην ίδια γραμμή η Φ. Γεννηματά, διαφοροποίηση Α. Λοβέρδου. Κύριο

1. Συζητήθηκε σοβαρά, ανάμεσα σε διάφορες άλλες και η υπουργοποίηση του Δημ. Αβραμόπουλου, με υψηλές πολιτικές προδιαγραφές, ωστόσο δεν προχώρησε τελικά.

Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης καλεί ένα Κύπριο να δώσει λύσεις σε κεντρικά ζητήματα.

Λέγεται ότι είχε βολιδοσκοπήσει με το που κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές να συνεισφέρει στην ελληνική κυβέρνηση ο Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών τη Κύπρου που έβγαλε την Κύπρο από το μνημόνιο σε χρόνο ρεκόρ.

Κατόπιν κλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ένας νομπελίστας- οικονομολόγος Κύπριος ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης ώστε να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας. Ακόμα και για τα εμβόλια ο κ. Μητσοτάκης επιστράτευσε Κύπριο, τον γιατρό Μάριο Θεμιστοκλέους, από τον Στρόβολο- Λευκωσίας.

Και τώρα ήρθε η σειρά του Χρήστου Στυλιανίδη να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχοντας ως υφυπουργό ένα στρατιωτικό με υπολογίσιμη εμπειρία (κατά πάσα πιθανότητα ένα επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ).

Ο πρώτος «διδάξας» για την χρησιμοποίηση κυπρίων στην κυβέρνηση ήταν ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου που υπουργοποίησε τον Λουκή Ακρίτα ο οποίος έφερε ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας.

Ο επόμενος Πρωθυπουργός που τοποθέτησε Κύπριο στην κυβέρνηση ήταν ο Κώστας Σημίτης με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, ο οποίος πρωτοστάτησε στο σχέδιο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάμπτοντας τις αντιδράσεις της Τουρκίας με την υπόσχεση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

2.ΣΥΡΙΖΑ:  Η «μεταγραφή από την Κύπρο» επιβεβαιώνει την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει την άρον-άρον πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη για να γίνει υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με μία καυστική ανακοίνωση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την επιλογή του::: Κυριάκου Μητσοτάκη για την πλήρωση της θέσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μετά το φιάσκο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι το τιμόνι στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Χρήστος Στυλιανίδης / Μια κλασική μητσοτακική υπουργοποίηση

«Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά με τον ανασχηματισμό παρωδία επιβεβαίωσε την παταγώδη αποτυχία του και την προσπάθεια διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων αντί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επιχειρώντας να υφαρπάξει έναν σύμβουλο του κ. Τσίπρα και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Σήμερα με τη "μεταγραφή από την Κύπρο" του κ. Στυλιανίδη και η άρον-άρον πολιτογράφησή του για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να επιβεβαιώσει και την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική

=3. Διαφοροποίηση Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη

Σαφείς αποστάσεις από την επιθετική «υποδοχή» της Χαριλάου Τρικούπη στην υπουργοποίηση του κ. Χρήστου Στυλιανίδη κράτησε με δηκτική αναφορά του ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είναι γνωστό σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πατριώτες, ότι ο ελληνισμός έχει δύο κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση: την Ελλάδα και την Κύπρο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος απαντώντας έτσι στο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη ότι ο κ. Μητσοτάκης λόγω της απόλυτης ένδειας στελεχών της στη Νέα Δημοκρατία καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο.

Ο κ. Λοβέρδος, που ως τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής παρακολουθεί στενά τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι και το Κυπριακό, διαφοροποιείται και όσον αφορά στην κριτική του ΚΙΝΑΛ για την «μεταγραφή» του πρώην Επιτρόπου στην Ε.Ε., κ. Χρήστου Στυλιανίδη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Είναι επίσης γνωστό σε όποιον παρατηρεί τις εξελίξεις στην Κύπρο ότι το κυπριακό πρόβλημα διακρίνει τη στάση των κομμάτων με τρόπο όχι αντίστοιχο με την παραδοσιακή πολιτική γεωγραφία».

Νωρίτερα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με επίσημη ανακοίνωσή τους είχαν επιτεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και για την επιλογή Στυλιανίδη, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά υπάρχει:

«Απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο.

Κρατάμε «μικρό καλάθι» για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline