Σάββατο 4 Μαϊου 2024  00:39:24

Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων στους εφήβους. Θα επιδεινωθεί από την ερχόμενη Δευτέρα με την έναρξη στα Λύκεια και Γυμνάσια. Ήδη το 20% των νέων κρουσμάτων είναι ανήλικοι. Κύριο

Σε δύο μόλις μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος 2021) νόσησαν περίπου 30.000 ανήλικοι, όσοι δηλαδή είχαν αρρωστήσει συνολικά τους προηγούμενους 14 μήνες, από την αρχή της πανδημίας.

Τα κρούσματα σε ηλικίες 0 -17 ετών αποτέλεσαν το 20% των νέων κρουσμάτων, ενώ πριν τα κρούσματα στις μικρές ηλικίες ήταν το 10%. Στο ίδιο διάστημα, περί τα τριακόσια παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω των σοβαρών συμπτωμάτων που παρουσίασαν.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, αναφορικά με τον προβληματισμό για εμβολιασμό των παιδιών και αν αυτός γίνεται για την προστασία των ενήλικων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επεσήμανε πως δεν ισχύει και το εμβόλιο χορηγείται στα παιδιά:

• 1ον Για την ατομική τους προστασία
• 2ον Θωράκιση των παιδιών για σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες
• 3ον Μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα
• 4ον Μείωση των πιθανοτήτων δημιουργίας νέων μεταλλάξεων

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου έστειλε μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων και αναφέρθηκε σε σχετικές μελέτες που αναδεικνύουν την ασφάλεια των εμβολίων κατά τη διάρκεια της κύησης. Συνολικά -όπως είπε- έχουν νοσηλευθεί 20 έγκυες σε ΜΕΘ και δύο δυστυχώς έχουν καταλήξει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline