Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  00:39:24

Ενώ βελτιώνεται η κατάσταση σε κεντρική και νότια Ελλάδα (μέχρι Κρήτη), στο «κόκκινο» η Βόρειος Ελλάδα... Σταθερά η Θεσσαλονίκη και όλη η Αττική και από χθες Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα. Οι νέες περιοχές στα όρια. Κύριο

Ανησυχητική κατάσταση με 107 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 67 η Αχαΐα, 77 η Ημαθία, 66 η Πιερία, 68 η Ρόδος, 50 η Καβάλα, 74 η Πέλλα, 49 η Ξάνθη, 41 η Κορινθία και 25 η Δράμα.

Τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν για τις περιοχές αυτές οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα 4 ακόμη περιοχές οι Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά τη χθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

-Ειδικότερα στην Καβάλα, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στο 3,34% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 36,9 ανά 100.000 κατοίκους. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,43% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 33,4 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

-Στην Περιφέρεια Ημαθίας ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,14% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 35,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως και Πέλλας στο 2,95% η θετικότητα και 30,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
-Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκεται η Ευρυτανία και η Αργολίδα και μάλιστα για κάποιες περιοχές από αυτές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσαν το επίπεδό τους οι Μεσσηνία, Ηλία, Ικαρία και Ηράκλειο.

- Πού εντοπίζονται χθες τα 2.422 νέα κρούσματα – Αναλυτικά ο νέος χάρτης της διασποράς με τις περιοχές, που βελτιώθηκαν και άλλες που παραμένουν αμετανόητες.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας

Σχετική σταθεροποίηση παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.442 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή ακόμα 37 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 364 είναι διασωληνωμένοι.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με σχετικά χαμηλό αριθμό μολύνσεων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 543 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 317.
Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με τα κρούσματα ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο «δίνει» 57 κρούσματα, τα Χανιά 28 και το Ρέθυμνο 16.
Ακόμα, 107 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 67 η Αχαΐα, 77 η Ημαθία, 66 η Πιερία, 68 η Ρόδος, 50 η Καβάλα, 74 η Πέλλα, 49 η Ξάνθη, 41 η Κορινθία και 25 η Δράμα.
Τέλος, 47 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.422 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

94 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
57 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
31 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
82 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
151 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
48 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
71 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
317 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
29 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
34 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
67 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
42 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
55 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
14 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
77 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
57 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
13 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
38 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
50 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
21 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
41 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
42 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
41 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
14 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
107 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
12 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
23 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
52 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
49 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
74 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
66 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
20 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
68 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
29 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
29 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
22 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
40 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
28 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
12 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
47 κρούσματα υπό διερεύνηση

Γεωγραφική διασπορά:
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου ("εισαγόμενα") όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline