Κυριακή 28 Απριλίου 2024  21:31:01

Νεκροί δύο πολύ σημαντικοί μάρτυρες αποκαλύψεων: 1. Greek Mafia: Νεκρή η σημαντικότερη προστατευόμενη μάρτυρας Λίτσα Βλαστού 2. Νεκρός στο Ντουμπάι ο κρυφός, δέκατος μάρτυρας στην υπόθεση ναρκωτικών «Noor 1». Κύριο

«Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Μαίρης Μπενέα, «ο Βασίλης Γεωργιάδης ζούσε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τα Αραβικά Εμιράτα, για οικονομική αντιδικία, και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές των "Δικογραφιών", δικοί του άνθρωποι, με τους οποίους μιλούσε συχνά, τον αναζήτησαν στο τηλέφωνο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να πάρουν απάντηση. Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή».

1.Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να ερευνήσει τον θάνατο της προστατευόμενης μάρτυρος, που αιφνιδίασε πολλούς.
Έφυγε από τη ζωή η σημαντικότερη προστατευόμενη μάρτυρας για την υπόθεση της Greek Mafia, Λίτσα Βλαστού. Σύμφωνα με πληροφορίες η 51χρονη Βλαστού, γνωστή και ως «βαθύ λαρύγγι» για την υπόθεση Greek Mafia, ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης τον σύνδεσμό της ότι αισθάνθηκε έντονους πόνους στο πόδι και μεταφέρθηκε από το διαμέρισμα ασφαλείας στο οποίο διέμενε σε νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 51χρονη έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αξονικής. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν, όμως λίγη ώρα αργότερα έπαθε δεύτερη ανακοπή και τελικά έχασε τη ζωή της.

Έρευνα για τον θάνατο

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να ερευνήσει τον θάνατο της προστατευόμενης μάρτυρος. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας. Σύμφωνα με το STAR, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι υπάρχει κακόβουλη δράση πίσω από τον θάνατο της Βλαστού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν έδειξε κάτι ύποπτο.

Ποια ήταν η Λίτσα Βλαστού - Γνωστή και ως «βαθύ λαρύγγι» της Greek Mafia

Η 51χρονη Βλαστού ήταν συγγενής του γνωστού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και στις καταθέσεις της ομολόγησε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, όπως τοποθέτηση βομβών και παρακολούθηση στόχων. Η Βλαστού είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης και η έφεσή της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το Lawandorder.gr, η Βλαστού πριν από έξι χρόνια είχε προβεί σε αλλεπάλληλες καταθέσεις στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών, και σωφρονιστικών υπαλλήλων στο κύκλωμα της λεγόμενης Greek Mafia.
Στους κατηγορουμένους είχαν αποδοθεί μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις βομβών σε κατοικίες δύο δικαστικών στο Χαλάνδρι και στη Λάρισα, και οι εκρήξεις στο σπίτι πολιτικού και της αδελφής του ως εκβιασμός, κατά τις αρχές, για να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών. Ακόμη η 51χρονη ομολόγησε ότι συμμετείχε στην οργάνωση ορισμένων από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, στην παρακολούθηση των «στόχων» και συλλογή πληροφοριών.

Νεκρός ο κρυφός μάρτυρας, δέκατος στη σειρά, στην υπόθεση ναρκωτικών «Noor 1».

2.Νεκρός βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Ντουμπάι ο Βασίλης Γεωργιάδης, επιχειρηματίας και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση «Noor 1», για τη μεταφορά τριών τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες του θανάτου του, αλλά, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα dikografies.blogspot.com, δίπλα του βρέθηκε νεκρό και το σκυλί του.
Ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε έρθει κατ' επανάληψη σε επαφή με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Του είχε αποκαλύψει μια σειρά από στοιχεία τα οποία ο δημοσιογράφος είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Ο μέχρι και πρόσφατα εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος μετατέθηκε στην Σύρο, είχε κάνει λόγο για κατάθεση στοιχείων από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που αφορούσαν σε πληροφορίες προερχόμενες από τον Βασίλη Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Επίσης, ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει να καταθέσει για την υπόθεση «Noor 1». Στον Βασίλη Γεωργιάδη, όμως, οι Αρχές του Ντουμπάι είχαν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Τότε είχε τεθεί το ζήτημα να σταλεί στο Ντουμπάι δικαστικός λειτουργός για να λάβει την κατάθεση του Βασίλη Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ επίσης.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Βασίλης Γεωργιάδης μαζί του, είχε στείλει στο Ντουμπάι συνεργάτη του δημοσιογράφο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή μαζί του και είχε καταγράψει κατά τη διάρκεια συνέντευξης μια σειρά από στοιχεία τα οποία αποκάλυπτε ο επιχειρηματίας, που γνώριζε, όπως ισχυριζόταν, πρόσωπα και πράγματα για τα κυκλώματα του Περσικού Κόλπου, την ίδια την υπόθεση «Noor 1» αλλά και την εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων σε αυτήν τη βρώμικη ιστορία.

Τότε ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και της «Ζούγκλας» για μια σειρά από πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Μαίρης Μπενέα, «ο Βασίλης Γεωργιάδης ζούσε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τα Αραβικά Εμιράτα, για οικονομική αντιδικία, και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές των "Δικογραφιών", δικοί του άνθρωποι, με τους οποίους μιλούσε συχνά, τον αναζήτησαν στο τηλέφωνο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να πάρουν απάντηση.

Συγγενικά του πρόσωπα ενημερώθηκαν από την πρεσβεία ότι βρέθηκε ένα πτώμα στο διαμέρισμά του, από τον σεκιουριτά της πολυκατοικίας. Η αιτία θανάτου του παραμένει άγνωστη, καθώς, κατά περίεργο λόγο, εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου του, στις 3 Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνει αναγνώριση στο πτώμα του και χωρίς επίσης να γίνει νεκροψία και νεκροτομή. Το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι η σορός του παραμένει ακόμη στα Εμιράτα, καθώς δεν την έχουν παραλάβει οι οικείοι του, ενώ είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα προσωπικά του είδη, μεταξύ των οποίων πολύτιμες σημειώσεις και δύο λαπ τοπ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline