Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:22:15

Ιερά Σύνοδος, μετά από αίτημα Μητσοτάκη. – Καλεί τους ανεμβολίαστους ιερείς, νεωκόρους, πιστούς να έρχονται στους ναούς, αν όχι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με κανονικό τεστ. Δεν συνιστά ανάλογα μέτρα στα μοναστήρια, όπου φέρεται να θερίζει ο κορονοιός. Κύριο

Ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και να τον συγχαρεί επειδή, η Ιερά Σύνοδος και ο ίδιος αποδείχθηκαν στο θέμα αυτό, πιό τολμηροί από την Κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε υποχρεωτικότητα εμβολιασμών ή τεστ και έλεγχο στις εισόδους των ναών, μέτρα που δεν έγιναν δεκτά . Τακτική μόνιμη του οι εφήμερες εντυπώσεις και η λησμονιά για τις δικές του δηλώσεις και προτάσεις. .

1.Εγκύκλιο οδηγιών, με φροντίδα εφαρμογής από Μητροπολίτες και ιερείς εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος καλώντας όλους τους πιστούς αλλά και τον κλήρο να τηρούν επακριβώς τα μέτρα προστασίας κατά τη μετάδοσης του κορωνοϊού. Ω ς σύσταση και πατρική οδηγία όχι με τρόπο υποχρεωτικό, καταλυτικό και χωρίς δικαίωμα για κυρώσεις σε παραβάτες από στην ¨Πολιτεία και τα όργανα της. Και βεβαίως χωρίς πεδίο αναφοράς, ακόμα και ως σύσταση στα διάφορα μοναστήρια, όπου φέρεται η επιδημία να καλπάζει. Μέχρι Μονές και σκήτες του Αγίου Ορους.

Η Εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από την επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και κατόπιν αυτών που είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA.
Η Ιεραρχία της εκκλησίας ανταποκρίθηκε ταχύτατα και απέστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων υπεύθυνο σε κάθε ναό θα είναι το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

«Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι' υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγμασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Ωσαύτως, υπενθυμίζομεν την υποχρέωσιν διενεργείας, ιδία δαπάνη, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) εβδομαδιαίως, υπό πάντων των διακονούντων εν τοις Ιερούς Ναούς (Κληρικών, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων κ.λπ. εργαζομένων), οίτινες δεν έχουν προβή εις εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ως και υποβολής των αποτελεσμάτων αυτών τη οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, εν τώ πλαισίω της τηρήσεως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.
Εν κατακλείδι, υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν τών κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοίς Ιερούς Ναούς και ταϊς Ιεραϊς Μοναίς αντιστοίχως».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline