Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:07:44

Ηλίας Μόσιαλος: Αιχμές κατά υπουργών «επιδημιολόγων» χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Οι προσπάθειες τριών υπουργών του κλίματος Μαξίμου (Σκέρτσος, Γεωργιάδης, Πέτσας) να δικαιολογήσουν γιατί εξαιρέθηκαν από κάθε έλεγχο κλήρος–εκκλησίες για την πανδημία Κύριο

Ποιά ήταν τα επιχειρήματα των τριών Υπουργών, που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια από τα πλευρά της Αντιπολίτευσης και τα ειρωνικά σχόλια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή στο LSE και Εθνικού αντιπροσώπου στην Ευρώπη για θέματα κορονοιού.

Αιχμές κατά μελών του υπουργικού συμβουλίου, αναρμόδιων για χειρισμό θεμάτων Υγείας και αντιμετώπισης του κορονοιού, αφήνει με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος έγραψε και κατήγγειλε, ειρωνεύτηκε χαρακτηριστικά πως: «Οι ειδικοί 'επιδημιολόγοι' του υπουργικού συμβουλίου καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους εκεί που χρειάζεται. Τα πολλά λόγια είναι περιττά». Ηταν ολοφάνερο ότι αναφερόταν σε τρείς υπουργούς ,που συνηθίζουν να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις ,αν και αναρμόδιοι και μάλιστα του κλίματος Μαξίμου, τον Ακη Σκέρτσο, τον Στέλιο Πέτσα και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

1.Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ 100,3: Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

2.Πέτσας για νέα μέτρα – Το να πάει κάποιος στην εκκλησία είναι πιο αναγκαίο από το να αγοράσει ρούχα

Τόνισε επίσης ότι το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι μέτρα που προστατεύουν κυρίως τους εμβολιασμένους, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Πρόσθεσε δε πως αφορούν τους ανεμβολίαστους γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να «κρατήσουμε πίσω», αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και εμβολιάστηκαν.

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση που υπάρχει στα νέα μέτρα σε ότι αφορά τη πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, είπε πως το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του, είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα.

Μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας ένα χρόνο πριν

Ο κ. Πέτσας, τόνισε επίσης πως η μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας του κοροναϊού ένα χρόνο πριν, είναι ότι τώρα έχουμε στη διάθεση μας ένα μεγάλο όπλο που είναι το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους εμβολιασμένους εφόσον έχουν περάσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου για μεγαλύτερη θωράκιση και προστασία.
Τόνισε επίσης ότι το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

3.Άκης Σκέρτσος: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα rapid test

Ο υπουργός ΕπικρατείαςΆκης Σκέρτσος τόνισε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα, και επέμεινε στην ανάγκη συμβίωσης με τον ιό, με «όπλα», το εμβόλιο, τα συχνά τεστ και τις μάσκες.
Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», απάντησε αφενός στην κριτική γιατί οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από το υποχρεωτικό rapid test, αφετέρου στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιτροπή εμπειρογνωμόνων κοινής αποδοχής.

Στο αν υπήρξε κάποια καθυστέρηση ως προς τη λήψη των νέων μέτρων, εξήγησε πως «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την περυσινή περίοδο με τη φετινή περίοδο, γιατί πέρυσι δεν είχαμε τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο είναι ένας καταλύτης που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την πανδημία (...) η κοινωνία διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας έναντι του ιού, για αυτό έχουμε πει ότι δεν θα εφαρμόσουμε ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα» σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, ανατρέχοντας σε στοιχεία, ότι «ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει το πρώτο ραντεβού, αυτή τη στιγμή είναι 6,7 εκατ. Επιπλέον έχουμε καταγεγραμμένους στο μητρώο COVID 415.000 ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο – 8μηνο και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Επίσης υπάρχει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που έχει νοσήσει χωρίς να έχει διαγνωσθεί, τους υπολογίζουμε σε μισό εκατομμύριο. Άρα, 7,5 – 7,7 εκατ. πολίτες διαθέτουν εμβολιαστική ή φυσική ανοσία.

Ο υπόλοιπος ενήλικος πληθυσμός είναι 1 – 1,2 εκατ. και ο πληθυσμός που διατρέχει μεγάλο κίνδυνο είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών. Αυτοί είναι που νοσηλεύονται κατά μεγάλο μέρος, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας, και εισάγονται σε ΜΕΘ/διασωλήνωση, και ένα μέρος αυτών καταλήγει. Αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να τρέξουν άμεσα και να κάνουν το εμβόλιο, είναι ο βασικός τρόπος να θωρακίσουν την υγεία τους», ήταν το βασικό μήνυμα του Άκη Σκέρτσου.

Ανέπτυξε, συγχρόνως δε, τη στρατηγική της Πολιτείας που είναι «συμβίωση με τον ιό, λήψη όλων των κατάλληλων προστατευτικών μέτρων όπως εμβόλιο, μάσκα, τακτικά τεστ ακόμη και για τους εμβολιασμένους». Μάλιστα, ειδικά το χειμώνα «πρέπει να κάνουν εκτεταμένο testing όλοι οι πολίτες για να μπορείτε να διατηρείτε την κοινωνική και οικονομική σας δραστηριότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline