Σάββατο 27 Απριλίου 2024  07:15:55

Από σήμερα τα 10 «απαγορεύεται»-περιορισμοί για ανεμβολίαστους. Με μόνη εξαίρεση τα καταστήματα για τρόφιμα, λαϊκές, κάβες και φαρμακεία. Κύριο

Οι άλλες δύο κατηγορίες ημιελεύθερων καταστημάτων και χώρων.

1.-Η Κυριακή 21 Νοεμβρίου,είναι η τελευταία μέρα πραγματικής «ελευθερίας» και ίσων δικαιωμάτων διαβίωσης-ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους πολίτες στην Ελλάδα, καθώς από τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα. Δέκα μεγάλες απαγορεύσεις και περιορισμοί, που λειτουργούν πλέον ως ένα είδος lockdawn.

Την ώρα που η πανδημία φουντώνει σε όλη την Ευρώπη με νέους περιορισμούς παντού, τα νέα μέτρα -βάσει των οποίων οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κινηθούν σε μια σειρά από εσωτερικούς χώρους- επιχειρούν να βάλουν φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ στο πλαίσιο των αυστηρών κανονισμών μπαίνουν και οι εκκλησίες. Υπενθυμίζεται ότι εν γένει για τους χώρους λατρείας, στο εξής θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι μόνο με αρνητικό PCR ή Rapid test. Οι εκκλησίες θα είναι προσβάσιμες για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

2.Τα δέκα «απαγορεύεται» για τους ανεμβολίαστους

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει όλα τα νέα μέτρα του μίνι "lockdown" για τους ανεμβολίαστους, επισημαίνεται ότι από Δευτέρα 22/11, όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εξής χώρους:

• Στα κέντρα διασκέδασης, όλους τους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, (καφενεία, καφεμπάρ, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εστιατόρια κ.α.) στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στις εκθέσεις, στα συνέδρια, στις λέσχες, στα γυμναστήρια, κολυμβητήρια και στα γήπεδα . Στα μέρη αυτά δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 ενήλικοι συμπολίτες μας. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους για την προστασία, πρωτίστως, της δικής τους υγείας.
• Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών δυνατότητα πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.
• Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.
• Στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.
• Στα φαρμακεία η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο.

--Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. 'Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline