Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:09:45

Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης, διχασμένος: Καλά πάει το τρίτο εμβόλιο αλλά όχι το πρώτο.....Απρόθυμοι , ελάχιστοι οι 60ρηδες και άνω... Στο Μαξίμου σκέπτονται ειδικά μέτρα γι αυτούς, όπως για τους αντιεμβολιαστές. Κύριο

Σε ρυθμούς Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί- Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία.

1-Ο υπουργός Υγείας, γενικά άτολμος και συγκρατημένος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών με την τρίτη δόση σε αντίθεση με την πρώτη δόση, για την οποία δεν καταγράφεται ενδιαφέρον στις μεγάλες ηλικίες άνω των 60 ετών, που υπολογίζονται στους 570.000. Μόλις 10- 15.000 το πολύ καθημερινά να δηλώνουν πρόθεση εμβολιασμού.

-Στους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί, με περίπου 1 εκατ. προγραμματισμένα ραντεβού, αν και δεν είναι αυτοί που θα ήθελε η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για την πορεία εμβολιασμών με την τρίτη δόση σε αντίθεση με την πρώτη δόση, για την οποία δεν καταγράφεται ενδιαφέρον στις μεγάλες ηλικίες, σε πολίτες άνω των 60 ετών, που υπολογίζονται στους 570.000. Με περιορισμένη μαζική προθυμία για εμβολιασμό, με απλές δηλώσεις 10-15.000 ατόμων .

2.Αναφερθείς στα ποσοστά εμβολιασμών στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι στο 75% έναντι 25% που είναι ανεμβολίαστοι, ενώ λίγο χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στον ΕΟΦ.

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δε θα γίνει lockdown, καθώς έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Μάλιστα, ανέφερε ότι πλέον ούτε στην επιτροπή καταγράφεται τάση εισήγησης για ολικό απαγορευτικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν, με τη μεν Θεσσαλία να καταγράφει πτώση και τη Θεσσαλονίκη σταθεροποίηση.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι είναι παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα δεδομένα που δείχνουν ότι η Αθήνα με 300 κρούσματα περισσότερα από τη Θεσσαλονίκη σε ημερήσια βάση «παράγει» λιγότερες ΜΕΘ.

Τέλος, αναφέρθηκε στο «καλό» και στο «κακό» σενάριο για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι στην πρώτη περίπτωση αναμένεται κορύφωση του τέταρτου κύματος την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και στη δεύτερη μετά τα Χριστούγεννα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline