Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:51:28

Ασυνείδητοι δεκάδες αστυνομικοί πλαστογράφοι, υπηρέτες εγκληματιών σε Α.Τ. Ασπρόπυργου, Καλλιθέας, Ομόνοιας, Γλυφάδας, Βοιωτίας. Συνήθεις μίζες 30- 40.000 ευρώ για διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα. Κύριο

Χρυσοφόρο με εκατομμύρια ευρώ, ιδιαίτερα για το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων -30.000€ για νέο όνομα.

Μεγάλη διαφθορά στην ΕΛΑΣ επί χρόνια και πειστική απόδειξη αυτοκάθαρσης Πίσω από την υπόθεση κρύβονται εκατοντάδες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών και μάλιστα οι περισσότερες περιπτώσεις σεσημασμένων κακοποιών με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν .

1.Μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς που λειτουργούσε τα τελευταία 8-9 χρόνια, κυρίως από το 2013 στα σπλάχνα της ΕΛ.ΑΣ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Πίσω από την υπόθεση κρύβονται εκατοντάδες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών και μάλιστα οι περισσότερες περιπτώσεις σεσημασμένων κακοποιών με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Συνεργάτες εγκληματιών, σε μια τέλεια αντιστροφή του καθήκοντος του.

2.Στην υπόθεση εμπλέκονται:

Ένας αξιωματικός διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αττικής ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος, 8 χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, απόστρατοι αστυνομικοί, ένα πολιτικός υπάλληλος, μια ληξίαρχος, ένας δικηγόρος, συμβολαιογράφοι και υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης και 8 πολίτες.

Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί και μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί οι 10.

Την ίδια στιγμή έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής 600.000 ευρώ και τα χρήματα που φαίνεται να έχει αποκομίσει το συγκεκριμένο κύκλωμα από 26 Απριλίου του 2013 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021 φαίνεται να ξεπερνά τα 5.000.000,00 €.

3.Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα αλίευε στοιχεία παλιννοστούντων Ελλήνων πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., ή με ψευδείς δηλώσεις απώλειας ταυτοτήτων υπαρκτών προσώπων εξέδιδαν τα πλαστά δελτία ταυτότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλοδαπό μετανάστη. Με την ταυτότητα αυτή μπορούσαν να βγάλουν διαβατήριο, να κινηθούν σε χώρες της Σένγκεν, να βγάλουν διπλώματα οδήγησης, ΑΜΚΑ καθώς και άδεια εργασίας.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν δοθεί τέτοια πιστοποιητικά ταυτοποίησης σε περίπου 3.000 αλλοδαπούς μετανάστες κυρίως από την Αλβανία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές, ανάμεσα στους οποίους, πολλοί κακοποιοί. Μάλιστα πλήρωναν μέχρι και 30.000 την ταυτότητα προκειμένου να «ξεπλύνουν» το όνομά τους, να αλλάξουν στοιχεία ταυτότητας και να ξεφύγουν από το βεβαρημένο παρελθόν τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν χθες στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ παρουσία 11 εισαγγελέων προχώρησαν σε κατοίκον έρευνες.

4.Τα τμήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών εδώ και ενάμιση χρόνο είναι στις εξής περιοχές:

Ασπρόπυργος
Καλλιθέα
Ομόνοια
Γλυφάδα
Βοιωτία
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ερευνών έχουν βιντεοσκοπηθεί κινήσεις, συναντήσεις και επαφές και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline