Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  17:42:04

Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι Ελληνες

Χωρίς ανταπόκριση ευρύτερη οι πιέσεις του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, επίμονες και συνεχώς μάλιστα επαναλαμβανόμενες. Δεν τις θέλουν οι Έλληνες και δεν έχουν πεισθεί ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα δυσκολεύουν, μεγαλώνουν τα προβλήματα στη χώρα.

Στην ερώτηση «πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές» το 45% απαντά «το 2023, έως και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης», το 30% υποστηρίζει πως πρέπει να γίνουν «μέχρι το φετινό καλοκαίρι», ενώ το 16% απαντά «μέχρι το τέλος της χρονιάς». Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 38% εμφανίζεται ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, με τον κ. Αλ. Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%. Όπως προαναφέρθηκε, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 32 μονάδες και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 14%, ΚΚΕ 6%, Ελλ. Λύση 4,5% και ΜέΡΑ25 με τρεις μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα 8,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό. Η έρευνα ήταν πανελλαδική και διεξήχθη το τριήμερο 27-29 Μαρτίου με δείγμα 1.207 ατόμων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline