Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  10:03:57

Βαρειά σκιά για τα έσοδα «ομάδας Τράγκα»: 1. Eκβιασμοί επιχειρηματιών- 2. συμβόλαια προστασίας για ανομίες ή πολεμικής κατά αντιπάλων- 3.μαύρο χρήμα από κόμματα και πολιτικούς παράγοντες. Κύριο

Οι τρείς βαθύτερες υποψίες ανακριτικών αρχών για τον (χωρίς αρχές  σταθερότητα και συνέπεια) διαρκή πλουτισμό του Γιώργου Τράγκα παρά τις συνεχείς αποτυχίες του ως ιδιοκτήτη και εργοδότη στα ΜΜΕ.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα ονόματα συνεργών στα Δ.Σ. των εταιρειών του και των διαχειριστών, καθώς για τα πακέτα προστασίας ή δολοφονίας χαρακτήρων χορηγούς λ.χ. από τον ασφαλιστικό, ναυτιλιακό και νοσηλευτικό κλάδους..

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

1.. Χρειάζεται έρευνα σε βάθος, τολμηρή και σε πολλά θολά νερά για το ..κατόρθωμα ενός σχολιαστή ραδιοφώνου και αποτυχημένου εκδότη , ο οποίος τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε μια τεράστια περιουσία όσο δεν κατόρθωσε κανένας Έλληνας βαρώνος των ΜΜΕ από τον Λαμπράκη, τον Αθανασιάδη, τον Μπότση και τη Βλάχου έως τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα....

Φαίνεται ότι δημοσιογραφική και εκδοτική του πλευρά, αποτυχημένη πλήρως με ελάχιστες κυκλοφορίες και απήχηση, ήταν σχεδόν προσχηματική. Ενα όχημα επιθετικής-καταγγελτικής δημοσιογραφίας, στο όνομα του απλού λαού, για κερδοσκοπικές-κατά άλλους εκβιαστικές-επιδόσεις και διαπλοκές από επιφανείς επιχειρηματίες, με δικαστικές εκκρεμότητες και με ανταγωνιστές μέχρι φιλόδοξους πολιτικούς και ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου.

Μέχρι κόμματα και πολιτικούς.: Στη δεκαετία του 2000 η, περιθωριακή από άποψη κυκλοφορίας, εφημερίδα «Χώρα», την οποία εξέδιδε, έφτασε να παίρνει κρατική διαφήμιση εκατομμυρίων, σχεδόν ίση με αυτήν που έπαιρναν οι πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες «Βήμα» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Οι αρμόδιοι υπουργοί της εποχής, της κυβέρνησης Καραμανλή, που του τα έδωσαν, ασφαλώς θα θυμούνται ακόμη τα εκβιαστικά πρωτοσέλιδα με τα οποία τους «πυροβολούσε».

Αχόρταγος και αδίστακτος, λαϊκιστής ολκής ο Τράγκας ήταν στυγνός ως εργοδότης. Όχι μόνο χρωστούσε σε εργαζομένους του πολλά μηνιάτικα αλλά ήταν στις πρώτες θέσεις των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όμως όλα αυτά της εκδοτικής του πλευράς δε μπορούν να δικαιολογήσουν την έκταση της περιουσίας (υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια), που αποκαλύπτεται σήμερα. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν η αρμόδια Αρχή μπορούσε να βρει τη διαδρομή του «βρώμικου χρήματος».

Βαρειά ήδη πέφτει η σκιά για τα θηριώδη έσοδα «ομάδας Τράγκα», δηλαδή του Τράγκα και πρόθυμων συνεργατών με το αζημίωτο :

-1. Eκβιασμοί επιχειρηματιών-

- 2. συμβόλαια προστασίας για ανομίες ή πολεμικής κατά αντιπάλων-

- 3.μαύρο χρήμα από κόμματα και πολιτικούς παράγοντες.

-Οι τρείς βαθύτερες υποψίες ανακριτικών αρχών για τον (χωρίς αρχές , σταθερότητα και συνέπεια) διαρκή πλουτισμό του Γιώργου Τράγκα παρά τις συνεχείς αποτυχίες του ως ιδιοκτήτη και εργοδότη στα ΜΜΕ.. , Οι πρώτες πληροφορίες για τα ονόματα συνεργών στα Δ.Σ. των εταιρειών του και των διαχειριστών, καθώς για τα πακέτα προστασίας ή δολοφονίας χαρακτήρων χορηγούς λ.χ. από τον ασφαλιστικό, ναυτιλιακό και νοσηλευτικό κλάδους..

Κατά τους επικριτές του «Δημοσιογράφοι (χωρίς εισαγωγικά) με περιουσία εκατομμυρίων δεν υπάρχουν.

Ο Τράγκας δεν ήταν δημοσιογράφος, αλλά ένας αξιοθαύμαστος έμπορος της ενημέρωσης. Εμπορευόταν τα πάντα. Την τελευταία δεκαετία εμπορεύθηκε τον αντιμνημονιακό αγώνα και τη δραχμή και εσχάτως το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
«Δημοσιογράφοι» (με εισαγωγικά), σαν τον Τράγκα, υπάρχουν. Αλλά τη δική του πορεία πλουτισμού δεν είχε και δεν έχει κανένας. Ήταν μοναδικός.

Στο πρόσωπο του Τράγκα βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της η γνωστή κινηματογραφική ατάκα «ήταν πολλά τα λεφτά...».
Μένει ένα ερώτημα να απαντηθεί. Αφού τα λεφτά αυτά ήταν «βρώμικα», πώς κατάφερνε να τα βγάλει στο εξωτερικό και να τα πολλαπλασιάζει; ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline