Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  14:27:01

Μαρία Καρρά- Τράγκα: Δηλώνει φορολογική κάτοικος εξωτερικού, αρνείται τα 4 κακουργήματα που της φορτώνουν, αμέτοχη στην προέλευση των μεγάλων ποσών για τις αγορές ακινήτων, ακόμα και στο όνομα της. Κύριο

Προσφυγή κατά της δήμευσης της περιουσίας καταθέτει η Μαρία Καρρά.

«Δημοσιογραφικό» είναι το ποσό των 100 εκατ. της περιουσίας Τράγκα, υποστηρίζει ο δικηγόρος της χήρας του. Ωστόσο δεν συνυπολογίζονται ακόμα τα ακίνητα σε off shore εταιρείες.

Το σίριαλ με την υπόθεση της περιουσίας που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζεται, με την σύζυγό του, Μαρία Καρρά, να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Παραμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει φορολογική κάτοικος εξωτερικού, αποφεύγει την παρατεταμένη διαμονή στην Ελλάδα και αρνείται τα πάντα και διαψεύδει τα πάντα.. Καταρχήν προσφεύγει κατά της διάταξης της Αρχής για τη δέσμευση της περιουσίας της, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Θεόδωρος Μαντάς, στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Μαντάς τόνισε πως η Μαρία Καρρά αιτείται την ακύρωση της διάταξης και της δέσμευσης της περιουσίας της σε εντυπωσιακό αριθμό ακινήτων ιδιαίτερης μ ασξίας..

«Δεν έχει σχέση με τα αδικήματα»

Αναφορικά με τις πληροφορίες που φέρουν την χήρα του Γιώργου Τράγκα να ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα , ο δικηγόρος της τόνισε πως τα συγκεκριμένα αδικήματα «απλώς αναφέρονται ως διατάξεις του ποινικού κώδικα που έχουν παραβιαστεί, χωρίς όμως να προσδιορίζονται με σαφήνεια».
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η Μαρία Καρρά αρνείται ότι ενέχεται σε τέλεση αδικημάτων και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση και συμμετοχή στα αδικήματα που αναφέρονται. Αγνοούσε τα πάντα και δεν συμμετείχε σε τίποτα επιλήψιμο και παράνομο.

«Δημοσιογραφικό ποσό» τα 100 εκατομμύρια

Αναφορικά με το ποσό στο οποίο φέρεται να ανέρχεται η περιουσία που απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας, ο δικηγόρος τόνισε πως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ έχει προσδιοριστεί μόνο «δημοσιογραφικά» και, όπως υποστήριξε, «εμείς απαντάμε ότι η ίδια η Αρχή για το ξέπλυμα (σ.σ. βρώμικου χρήματος) προσδιορίζει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων στο ύψος των 23 εκατομμυρίων ευρώ».
Όσο για το αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε πως έχει αναλάβει αποκλειστικά και μόνο την εκπροσώπηση της Μαρίας Καρρά, η οποία είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Τέλος, ανέφερε πως η εντολέας του είναι στην διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε χρειαστεί.
τε Συνδρομητή

Η Μαρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της. Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα

Ωστόσο, η διάταξη δέσμευσης αφορά αποκλειστικά και μόνο όσα αποκτήματα έχουν δηλωθεί επισήμως ως κοινή ιδιοκτησία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά και όχι οτιδήποτε άλλο είναι καταχωρημένο ως περιουσιακό στοιχείο εξωχώριων (offshore) επιχειρήσεων. Εγκυρες πηγές αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές πλουτισμού του Γιώργου Τράγκα. Βεβαίως, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένης της ιδιαιτερότητας των εταιρειών offshore, οι οποίες στην πλειονότητά τους εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, στο καταστατικό τους εμφανίζονται εικονικά στελέχη κ.λπ. Πάντως, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη Μαρία Καρρά και τον συνήγορό της, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline