Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  22:51:19

Μάνα μου Ελλάς. «Η Novartis είναι και δεν είναι δικαστικά σκάνδαλο και σκευωρία». Αρεοπαγίτες σε πρώτη ημι-αθώωση των Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη. Η γενναία συγγνώμη-καταγγελία της Ιωάννας Μάνδρου. Κύριο

Καθημερινή - ΣΚΑΪ / Ζήτησαν συγγνώμη , με πρωτοβουλία της Ι. Μάνδρου, για fake news περί παραπομπής Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη δήθεν για τη σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών της υπόθεσης Novartis. Διοχετευμένης από «ανώτερη δικαστική-κυβερνητική» πηγή.

Αξιοπρόσεκτες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis και το πολιτικό κουκούλωμα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την ομολογία από την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ ότι υπήρξε οργανωμένη διαρροή με ψεύτικες κατηγορίες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη. Υπερβολές, δεδομένου ότι οι Αρεοπαγίτες αναφέρονται στην απόφασή τους για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο και στην εμπλοκή των δύο στην όλη υπόθεση NOVARTIS κατά τρόπο αρκετά επιβαρυντικό.

Συγκεκριμένα η οργανωμένη διαρροή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ψευδώς ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Με το βούλευμα που εκδόθηκε στο και πέντε, ενώ ο πρόεδρος και μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί, η πρώην επικεφαλής της καταργημένης εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Παραπέμπονται, όμως, στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για την Novartis, αλλά για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και είχε παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων. Υπόθεση για την οποία έχουν δοθεί από τους τότε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μια σημαντική παράμετρος, πως υπήρξε μειοψηφία δύο δικαστών που θεώρησε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τέλεση του αδικήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το βούλευμα του μεσονυχτίου απαλλάσσει τους δημοσιογράφους και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη έκρινε υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατακεραυνώνει «πολιτικούς απατεώνες» που προσπάθησαν να «να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών».

Η δήλωση του πρώην υπουργού

H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας.

ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΥΓΓΝΩ ΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΝΔΡΟΥ

Η δικαστική συντάκτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη από το site της εφημερίδας και από τους τηλεθεατές του καναλιού αποκαλύπτοντας ότι η πληροφόρηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης «για παραπομπή Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».

Η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε χαρακτηριστικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
«Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη.

Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».
Παράλληλα η Ιωάννα Μάνδρου βγήκε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη καθώς από το περιεχόμενο του βουλεύματος προκύπτει ότι δεν διώκονται για το σκάνδαλο Novartis.

Γιάννης Οικονόμου / Ψέματα κατά Παπαγγελόπουλου – Βαριά εκτεθειμένος - Δεν παραπέμπονται για Novartis

Να πιαστεί από τα μαλλιά επιχειρεί το Μαξίμου με fake news δήλωση για το περιεχόμενο του βουλεύματος που διέλυσε το αφήγημα της σκευωρίας
Το σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο καταρρίπτεται το αφήγημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου που έσπευσε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου με fake news να προκαταλάβει τις δυσμενέστατες επιπτώσεις για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο βούλευμα, όπως αποκάλυψε το avgi.gr, αναφέρεται σαφώς ότι οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη δεν παραπέμπονται για το σκάνδαλο Novartis. Παραπέμπονται με την κατηγορία ότι δεν διαβίβασαν άμεσα μια μηνυτήρια αναφορά τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Πρόκειται, δηλαδή, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι για πειθαρχικό παράπτωμα.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες που είχαν στηθεί κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπάρχει πλήρης δικαίωσή τους καθώς κρίνονται σύννομες και επιβεβλημένες οι ενέργειές τους για το σκάνδαλο Novartis ενώ νόμιμο κρίνεται και το καθεστώς της προστασίας που αποδόθηκε σε κρίσιμους μάρτυρες του μέγα σκανδάλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζοντας το περιεχόμενο και το σκεπτικό του βουλεύματος επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια με οχετό κατά του Αλέξη Τσίπρα. Στη δήλωσή του ανέφερε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Μόνο που το βούλευμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και δεν έχει καμιά αιχμή και καμιά δίωξη που να σχετίζεται με τους χειρισμούς για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.
Αντίθετα το βούλευμα αποτελεί «βόμβα» για τους ενορχηστρωτές της σκευωρίας καθώς δέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου
«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης,

Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του Κράτους Δικαίου και η υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου "των αρμών της εξουσίας". Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα ξανάκαναν τα ίδια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline