Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:41:42

ΔΑΠ Νομικής: Πρωτοφανής επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως – «Πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο..». Την αποδοκιμάζει η ηγεσία της ΔΑΠ, που είναι υπέρ της νέας νομοθεσίας για τα ΑΕΙ. Κύριο

Μεγάλο το μέτωπο αντίθεσης από κόμματα, πρυτάνεις, καθηγητές, φοιτητές.

Οργισμένη αντίδραση στο εναίο ψηφοδέλτιο στα πανεπιστήμια - «Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα» λέει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών σε μια πρωτοφανή της δημόσια αντίθεση με τον υπουργό Παιδείας. Γεγονός, το οποίο προβληματίζει για την όλη κατάσταση στα ΑΕΙ από τον Σεπτέμβριο , όταν θα επιχειρηθεί η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων διοίκησης και λειτουργίας στα πανεπιστήμια του νομοσχεδίου της κ. Κεραμέως.

Απροσδόκητη, έντονη επίθεση, πέρα από τα όρια της κριτικής στη Νίκη Κεραμέως για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις εξαπολύει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με αρκετή παρουσία σε μια μαζική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χρησιμοποιεί ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα κατά της υπουργού Παιδείας, λέγοντας ότι «πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο».

Παράλληλα μιλά για «τροχονόμους συμφερόντων» και «θλιβερά φερέφωνα», τονίζοντας: «Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την "εξουσία". Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα υπουργεία».

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Νομικής χαρακτηρίζει επίσης τη «θεσμοθέτηση φοιτητικών εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο» ως ένα μέτρο «βαθιά αναχρονιστικό» και τονίζει ότι «η κάποτε δυναμικότερη πολιτική νεολαία είναι πλέον ανύπαρκτη, διαλυμένη από την προηγούμενη ηγεσία της στα εξ εων συνετέθη».
Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΊΑ ΤΗΣ ΔΑΠ

Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ» διευκρινίζει η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με αφορμή ανακοίνωση με υπογραφή ΔΑΠ Νομικής, που εκφράζει «έντονη δυσαρέσκεια» για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η επίσημη θέση της πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.

«Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά» αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

dap33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline