Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:32:51

Προφυλακίσθηκαν στις 3 Ιουνίου, ως ένοχοι «μαρτυρικής δολοφονίας» του Σήφη Βαλυράκης και...35 ημέρες μετά .....αποφυλακίσθηκαν χθες. Σχόλια και απορίες. Κύριο

Απλώς, με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζονται οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και μάλιστα σε ένα σοβαρό βούλευμα εις βάρος τους.

-Οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται και είχαν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη αποφυλακίσθηκαν εντός της χθεσινής ημέρας, Παρασκευή 8 Ιουλίου. Είχαν προφυλακισθεί στις 3 Ιουνίου, μετά από πολύμηνες ανακρίσεις αλλά και διαμαρτυρίες της οικογένειας του θύματος για σκόπιμες καθυστερήσεις και συγκαλύψεις ενοχής μιας βάρβαρης και εγκληματικής συμπεριφοράς. Με ανάμιξη-συνενοχή τοπικών αρχών και εξουσιών.

.. To ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρήκε φρικτό θάνατο τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η βάρκα των κατηγορουμένων τον χτύπησε με την προπέλα. Η προσωρινή κράτησή τους θα αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι θα απαγορεύεται να εξέλθουν από την χώρα και θα πρέπει να παρουσιάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν και εγγύηση 15.000 ευρώ.

Η απόφαση του ανακριτή
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ανακριτή για τους δύο ψαράδες – που οδήγησε και στην προφυλάκισή τους – ήταν «καταπέλτης», ενώ περιγραφόντουσαν τα μαρτυρικά, τελευταία λεπτά που πέρασε ο Σήφης Βαλυράκης. Στην 16σέλιδη απόφαση περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του τον Σήφη Βαλυράκη. «Εν γνώσει σας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά οι τελευταίες στιγμές του 79χρονου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ . «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του "ΜΙΝΑ" και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα» αναφέρει ο ανακριτής.

----6. Ιουνίου...Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τα δύο αδέλφια ψαράδων που έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούνται από τις 11.00 στον ανακριτική Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αλιείς κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δες μέσα σε 1' πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline