Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  13:43:34

Ξανά στόχοι του Αλ. Τσίπρα, ο συνήθης κ .Γεραπετρίτης και ο νεότερος-δημοφιλής κ.Πιερρακάκης. Τους κατηγόρησε ως τυφλά όργανα Μητσοτάκη και ως συνειδητούς ψευδολόγους. Κύριο

Ο υπουργός Επικρατείας και καθηγητής κ.Γεραπετρίτης ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει-ανακαλέσει την κατηγορία του ότι ψευδολόγησε στην Επιτροπή Θεσμών, ενώ δεν μίλησε καθόλου.

Σκληρή επίθεση για άλλη μια φορά προς τον κ. Γεραπετρίτη, κεντρικό πρόσωπο στο Μαξίμου, εξαπέλυσε στην αρχή της δευτερολογίας του ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «έκανε τον ψόφιο κοριό»( στις ψευδείς διαβεβαιώσεις του τότε διοικητή της ΕΥΠ) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Όμως προηγουμένως αναγκάστηκε να ανακαλέσει προηγούμενο ατυχή ισχυρισμό του ότι ο κ. Γεραπετρίρης(και σταθερός στόχος του επί πολύ καιρό) μίλησε παραπλανητικά στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ότι ουδέποτε υπήρξε από την ΕΥΠ υποκλοπή-επισύνδεση σε βάρος του κ. Ανδρουλάκη .Κατι το οποίο δεν συνέβη , καθώς ο υπουργός ήταν απλώς ακροατής των εξηγήσεων του κ.Παντελέοντα. Γι΄αυτό υπήρξε ως ισοβαρές-αντισταθμιστικό της αυτοδιάψευσης η κατηγορία για στάση «ψόφιου κοριού». στα λεγόμενα καθησυχαστικά αλλά ανακριβή του διοικητή της ΕΥΠ προς τους βουλευτές...

2.«Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο κ,.Μητσοτάκλης; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης - Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε ο ίδιος.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε προς τον πρωθυπουργό ότι στην πρωτολογία έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε». «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό».
Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που έκανε η ΝΔ με πρόσχημα την αυστηροποίηση της ρίψης μολότοφ έγινε «για να δώσετε τη δυνατότητα ασυλίας σε δεκάδες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που είχαν ανοιχτές κακουργηματικές υποθέσεις και για να δώσετε την δυνατότητα αποδέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήταν δεσμευμένα από "ξέπλυμα μαύρου χρήματος". αυτό ερευνούσε ο Κουκάκης».

Ειδικότερα στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Γεραπετρίτη δικαιολογήθηκε και αντεπιτέθηκε: «Εκμεταλλεύεστε την κοινοβουλευτική μου ευπρέπεια για την απάντηση μου στον κ. Γεραπετρίτη (σ.σ. εννοεί την αυτοδιάψευση). Όμως, ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον "ψόφιο κοριό" μέσα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ναι, τον "ψόφιο κοριό" και δεν ανασκευάζω. Όταν δώσατε την εντολή τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Πιερρακάκη να συνοδεύσουν τον κ. Κοντολέοντα, ενοχοποιώντας τους, γνωρίζατε ή όχι ότι θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι "δεν υπήρξε επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη";».

• Ακόμα και να δεχθούμε ότι τελικά δεν κυβερνούσατε εσείς αλλά ο ανιψιός σας με τον Κοντολέοντα που συνέχιζαν να σας παραπλανούν, ότι ήσασταν όλοι θύματα και εσείς και ο Γεραπετρίτης και ο κ. Πιερρακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όταν νομοθετήσατε μετά την καταγγελία Κουκάκη στην ΑΔΑΕ ότι παρακολουθείται, την απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να ενημερώνεται ο πολίτης για τυχόν παρακολούθησή του, τότε πάλι δεν γνωρίζατε; Δεν γνωρίζατε τι νομοθετείτε και γιατί το κάνετε; - Έχετε κάνει το κράτος κομματικό και οικογενειακό λάφυρο, ορμίσατε σαν τις ακρίδες στο δημόσιο χρήμα,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline