Κυριακή 7 Ιουλίου 2024  04:56:37

Τρεις νέες συμμορίες στην Αθήνα από Έλληνες- Τούρκους- Κούρδους για ταξίδια λαθρομεταναστών προς και από Ελλάδα. Οι δολοφονίες μεταξύ τους για το χρυσοφόρο εμπόριο με 3-4.000 δολάρια το κεφάλι. Κύριο

Όσα αναφέρουν για το νέο κύκλωμα παρανομίας, υποκόσμου και εγκληματικότητας κατά τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ

Νέα μορφή εγκληματικότητας με τεράστια έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε κάθε καραβιά- ομαδική αποστολή λαθρομεταναστών είτε από την Τουρκία στην Ελλάδα είτε από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρώπης, μέσω Ιταλίας, Σκοπίων, Αλβανίας. Έτσι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζουν οι Αρχές τις δύο επιθέσεις -με διαφορά λίγων ωρών- που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες ημέρες. Σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες για τα νέα κυκλώματα αυτά και επέκταση των εγκληματικών ομάδων αυτών στη Βόρειο Ελλάδα και με συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον Έβρο.
Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης της επίθεσης με όπλο (και δύο τραυματίες) στην πλατεία Βάθη ήταν τελικά ο άνδρας που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Τρεις ομάδες αποτελούμενες από 20 Κούρδους, με παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, είναι εμπλεκόμενοι σε σύστημα διακίνησης μεταναστών, κυρίως τουρκικής καταγωγής, από την Τουρκία προς την Ελλάδα και από εδώ σε χώρες του εξωτερικού.
«Πελάτες» του κυκλώματος αυτού ήταν συχνά και άλλοι αλλοδαποί οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν σε χώρες του εξωτερικού, με την ταρίφα να αγγίζει τις 4.000 ευρώ το «κεφάλι».
Οι ομάδες των Κούρδων φαίνεται να είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, με τα περιστατικά επεισοδίων μεταξύ τους να είναι συχνά.

2.Διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθησαν 7 άτομα στην Θεσσαλονίκη – Η τριπλή επιχείρηση της αστυνομίας
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Καθημερινούς ελέγχους πραγματοποιούν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές μεταναστών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων αυτού του τύπου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά επτά άτομα για τρεις περιπτώσεις μεταφοράς αλλοδαπών.
Οι συλλήψεις έγιναν αντίστοιχα κατά το τελευταίο 24ωρο, σε κόμβους της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Αμφίπολης, κοντά στον κόμβο Προφήτη, αλλά και στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο, έχουν επιχειρήσει να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Καθημερινά, οι δυνάμεις των ελληνικών αρχών ασφαλείας, κατά πρώτο λόγο η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τον Ελληνικό Στρατό, έχουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, διότι είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά προχωρά σε συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίηση αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν φύγει από τις χώρες τους», όπως είπε.
Και προσέθεσε πως ένας μεγάλος αριθμός πλέον που επιχειρεί να έρθει στην Ελλάδα είναι κυρίως από την Συρία «και οι άνθρωποι υποχρεώνονται, καθώς τους τίθενται διλήμματα απ' ό,τι φαίνεται από την πλευρά των τουρκικών αρχών, είτε να επιστρέψουν στη Συρία, είτε να προωθηθούν προς την Ελλάδα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline