Κυριακή 7 Ιουλίου 2024  04:46:47

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ως πόλος κριτικής: Μετά την ομιλία Καραμανλή στο Ρέθυμνο, έλεγχος για προαγωγή αντιπροέδρου στον Άρειο Πάγο και αντιεβραικές τοξικότητες της. Κύριο

Κατά την «Αυγή», όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλυψε την προαγωγή της κ. Μ. Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο παρά τις αντισημιτικές απόψεις της, η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε εξηγήσεις.

- Συγκεκριμένα μετά επικριτικά δημοσιεύματα και αρνητικά σχόλια η Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την προαγωγή της δικαστικού που έχει καταγγελθεί για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της.

Κώστας Τσιάρας / Επιβράβευσε τη δικαστικό που έλεγε «κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ»

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την επιλογή του υπουργικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης.

Η ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη
Η βουλευτής της ΝΔ, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των ορισμών εργασίας της IHRA για τον ανισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος», τονίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Κώστα Τσιάρα «πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Η κυβέρνηση καλύπτει τον διορισμό της Παγουτέλη
Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη, απάντησε ότι «η επιλογή της κ. Παγουτέλη στη Βουλή υπερψηφίστηκε όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Κατά την προαγωγή της στον Άρειο Πάγο δεν υπήρξαν ενστάσεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται οποιαδήποτε προσέγγιση ρατσιστικού περιεχομένου ή μη αναγνώρισης και σεβασμού των δεινών που έχουν υποστεί οι Εβραίοι. Δε νομίζω ότι οι απόψεις αυτές εκφράζουν ούτε τη συγκεκριμένη δικαστικό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline