Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  18:45:02

Δύσκολα να γίνει σήμερα η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.... Πιο δύσκολη η θέση της. Ο σύντροφος- συνιδιοκτήτης Φρ. Τζόρτζι, λαδωνόταν και λάδωνε, κατά τον εταίρο του, Αντ. Παντσέρι, που άρχισε να κελαηδάει. Κύριο

Qatargate: Ο Παντσέρι πλήρωνε με 20.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες και είχε στενό συνεργάτη τον Φραντσέσκο Τζόρτζι ,επί πολλά χρόνια στη είσπραξη-διακίνηση μαύρου χρήματος για λαδώματα πολιτικών στο Ευρωκοινοβούλιο για τα συμφέροντα Κατάρ και Μαρόκου.

Σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου, μέσα σε ένα πιο επιβαρυμένο κλίμα συναλλαγής και μαύρου χρήματος θα αποφασίσει το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες αν θα αποφυλακιστεί ή θα μείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή. Η εκδίκαση του αιτήματος του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για βραχιολάκι μετατέθηκε για τις 26 του μήνα, αφού οι Βέλγοι δικαστές αρνήθηκαν να το εξετάσουν νωρίτερα. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, νομικοί παράγοντες κάνουν δυσάρεστες προβλέψεις για την αποφυλάκιση και των δύο. Ο σύντροφος-συνιδιοκτήτης Φρ. Τζόρτζι, λαδωνόταν και λάδωνε, κατά τον εταίρο του, Αντ. Παντσέρι, που άρχισε να κελαηδάει..

12.1.2023..Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε το αίτημα του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου (Chambre du Conseil) προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν μήνα επιπλέον ή η αποφυλάκισή του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκισή της.

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως γνωστόν, βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές εδώ και πάνω από έναν μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

18.1.2023...Αποδέκτης των πληρωμών ανά δίμηνο ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, του «εγκεφάλου» πίσω από το Qatargate ο οποίος προχώρησε σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να ελαφρύνει τις ποινές σε βάρος του, όπως αποκαλύπτει η βελγική εφημερίδα.

H συμφωνία πέντε σελίδων που υπέγραψαν ο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές και στην οποία υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στη δεύτερη από τις καταθέσεις που έδωσε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και με την οποία «καίει» τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.
«Αναζητούσαμε ευρωβουλευτές που ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ. Σε αυτό το πλαίσιο άλλοτε εγώ, άλλοτε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, άλλοτε μαζί ζητούσαμε από ευρωβουλευτές να παρουσιάσουν τις θέσεις αυτές» φέρεται να έχει πει αρχικά ο Παντσέρι.

«Έτοιμος να πει όλη την αλήθεια ο Παντσέρι», λέει ο δικηγόρος του
Τα χρήματα που έλαβε ο Ταραμπέλα
Σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι «ο Μαρκ Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές με το συνολικό ύψος των χρημάτων που έλαβε να είναι κάπου ανάμεσα στα 120.000 και τα 140.000 ευρώ. Τα χρήματα του δίνονταν σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα αρκετές φορές ενώ ορισμένες άλλες ήταν μαζί μου ο Τζόρτζι».

Συνεχίζοντας για τον Ταραμπέλα ο Παντσέρι φέρεται να έχει καταθέσει, επίσης, ότι «έδινα τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Η επαφή γινόταν κυρίως από μένα και ορισμένες φορές από τον Τζόρτζι. Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ. Η κάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες».

Τα... δώρα

Ο Παντσέρι υποστηρίζει, τέλος, ότι ήταν ο ίδιος που πρότεινε τη συμφωνία αυτή με τον Ταραμπέλα: «Στη συνάντηση που είχαμε ο Ταραμπέλα, ο Τζιόρτζι και εγώ, εγώ τον ρώτησα αν συμφωνεί να υπερασπίζεται ορισμένες θέσεις και αν ήθελε δώρα, ανάμεσά τους και χρήματα».
Μπορεί αμφότεροι η πλευρά Παντσέρι και οι Βελγικές εισαγγελικές Αρχές να επιχαίρουν για την κατάληξη σε μια συμφωνία win-win, δεν συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τους υπόλοιπους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση, καθώς τα όσα θα καταμαρτυρήσει στο εξής ο επικεφαλής της ομάδας «λόμπινγκ» θα τεθούν μοιραία σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις τόσο των προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία αύριο Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν θα παραταθεί εκ νέου η κράτησή της στις φυλάκες Χάρεν, όσο και όσων προσώπων θα υποδείξει ως εμπλεκόμενα στο εξής ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, απαλλαγμένος από το άχθος της βαριάς ποινής, μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline