Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:19:03

Τσαπανίδου κατά ναζιστών –και δικαίως. Ωστόσο μονομερής, χωρίς την απαγόρευση σε τρομοκράτες και οπαδούς βίας να πολιτευθούν. Κύριο

«Η θέση των νεοναζί είναι στη φυλακή – Χρειάζεται τροπολογία που να μην επιδέχεται περίεργες ερμηνείες».

Όσον αφορά την τροπολογία που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι νεοναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις πρέπει να μείνουν έξω από τη Βουλή, η θέση τους είναι στη φυλακή και μόνο και σίγουρα όχι στα βουλευτικά έδρανα».

Σημεία που δεν είναι σαφή

«Η πρόταση της κυβέρνησης που έχει διαρρεύσει έχει σημεία που δεν είναι σαφή. Η τροπολογία που θα ρυθμίζει το ζήτημα θα πρέπει να είναι πάρα πολύ στοχευμένη, να μην έχει κανένα συνταγματικό πρόβλημα και να μην αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικών, περίεργων ερμηνειών στο μέλλον», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.
«Από την πλευρά μας, καταθέτουμε τροπολογία με την οποία προσπαθούμε να διαφυλάξουμε όλα αυτά τα σημεία, να περιορίσουμε το ζήτημα στην πολιτική του ουσία και στο συνταγματικό του νόημα», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, αρχίσαμε να συζητάμε αυτό το θέμα πολύ αργά. Μεσολάβησε μεγάλο διάστημα, στο οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή, να κάνει live streaming, να στήνει δίκτυο, να οργανώνει ένα κόμμα και να διεκδικεί θέση στη Βουλή. Και η ευθύνη για αυτό ανήκει στην κυβέρνηση», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Συκοφαντικά

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Καλογρίτσα, σχολίασε ότι η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα μίλησε για πράγματα που υποθέτει ότι είδε πίσω από μισάνοιχτες πόρτες. «Απέναντι σε αυτά τα συκοφαντικά που ακούστηκαν, κατατέθηκε μήνυση από τον κ. Παππά στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο κ. Παππάς είπε μάλιστα ότι αν η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα ανακαλέσει, θα αποσύρει τη μήνυση», σημείωσε.

«Εδώ μιλάμε για μία προσπάθεια να 'λασπωθεί' ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να μην μπορέσει να φτάσει ο ουσιαστικός λόγος του στον πολίτη. Μετά από όλα όσα έγιναν με τις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ, υπάρχει προσπάθεια να μπούμε όλοι κάτω από την ομπρέλα του 'όλοι ίδιοι είναι», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «και εν πάση περιπτώσει ας αποφασίσουν, ο κ. Καλογρίτσας τελικά ήταν ένας μπατίρης που αναζητούσε λεφτά ή ένας 'παμπλουτίδης' που έστελνε λεφτά με βαλίτσες;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline