Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  12:36:50

Σε διαρκή πτώση το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με τη ηγεσία Νίκου Ανδρουλάκη βαδίζει σε πτώση μονοψήφια, κάτω από το 10%. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται αυτή η ανησυχητική πτώση από το άλλοτε... 15-16%. Κύριο

Τελευταία δημοσκόπηση της Alco: Προβάδισμα 6,9% της ΝΔ- Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι πολίτες. Στο όριο του διψήφιου το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ.

Στις 6,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖA, σε δημοσκόπηση της Alco, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές του 2023.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha,

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 10,7%, πλήγμα για την νέα ηγεσία Ν.Ανδρουλάκη και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Το 13,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν αναποφάσιστοι. Με νέα ανησυχητική πτώση του τρίτου κόμματος, το οποίο από μεσαίο αρχίζει να ξαναγίνεται μικρό, καθώς έχει χάσει πολλές μονάδες από πέρυσι, η οποία αποδίδεται στην χαλαρή, αμήχανη και μονοδιάστατη αντιπολίτευση του Νίκου Ανδρουλάκη, με ζοφερές προβλέψεις για την συνέχεια κατά την προεκλογική περίοδο σε μονοψήφια ποσοστά.

Οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν. Το 28% απάντησε ότι αυτό θα είναι η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% το κόμμα να μην έχει σχέση με διαφθορά και το 11% τα εθνικά θέματα.

Σε άλλη ερώτηση, το 47% απάντησε ότι θα επιλέξει κόμμα επειδή θεωρεί ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα και το 41% επειδή εκτιμά ότι είναι το καλύτερο.

Όσο για το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, το 32% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα και το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το 57% εξέφρασε την άποψη ότι η απλή αναλογική δεν αποτελεί ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 25% πιστεύει το αντίθετο.

Στον τομέα της οικονομίας, το 35% πιστεύει πως το καλάθι νοικοκυριού δεν έχει συγκρατήσει καθόλου τις τιμές, το 21% πιστεύει ότι το πέτυχε λίγο και το 27% αρκετά.

Τέλος, ερωτηθέντες αν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχουν βοηθήσει το νοικοκυριό τους, το 33% απάντησε καθόλου, το 34% λίγο και το 22% αρκετά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline