Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:32:36

«Σαράφης»-Δεστεμπασίδης: Ψευδομάρτυρας τελικά στην Novartis κατά πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λαμόγιο και λαδιάρης σε ομάδα για «ευνοϊκά δάνεια». Κύριο

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις , η λεία της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ φαίνεται να έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες.

1.Χειροπέδες σε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis πέρασαν οι αστυνομικοί, μετά από ευρεία επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο «Μάξιμος Σαράφης».

Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη σύνταξη και ολοκλήρωση των δανειακών φακέλων, λαμβάνοντας τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην κατάθεση του φακέλου στην τράπεζα, χωρίς όμως να κάνουν καμία ενέργεια για τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η λεία της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ φαίνεται να έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες.
Μάρτυρας υπό προστασία
Υπενθυμίζεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, καταθέτοντας μάλιστα με αλλοιωμένη φωνή, σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ.

Επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το... Κατάρ!

Σε εξέλιξη ήταν, από τις πρώτες πρωινές ώρες, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Την έρευνα διενέργησε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος συλληφθείς είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επονομαζόμενος «Μάξιμος Σαράφης», προστατευμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το... Κατάρ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά με τη σύλληψη «Σαράφη»:

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες «καταθέσεις» του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.

Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, «τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Σαράφης» μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν στήσει χρηματοοικονομική εταιρεία και αναλάμβαναν να προωθήσουν επιχειρηματικά δάνεια, ωστόσο δεν έδωσαν ποτέ κανένα δάνειο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline