Τρίτη 23 Απριλίου 2024  13:02:07

Η μία απαξίωση μετά την άλλη, καθημερινά, σε όλη τη Δύση για το φαμφαρόνο Ερντογάν. Washington Examiner: Καρκίνωμα και σατανικός κακοποιός ο Ερντογάν. Κύριο

Εχει χάσει την μάχη των δημόσιων εντυπώσεων και των διεθνών ΜΜΕ και διαρκώς επιδεινώνεται η εικόνα του στη Δύση. Αφορμή η επικήρυξη του Ενές Καντέρ.

Οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και τα διεθνή Μέσα ρίχνουν τα «πυρά» τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά η Washington Examiner χαρακτήρισε ως «καρκίνωμα», «σατανικό» και «κακοποιό» τον Τούρκο πρόεδρο με αφορμή την επικήρυξη του NBAer Ενές Καντέρ

«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα (freedom) Ενές Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας», γράφει το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό.

Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αλλά και τον Τζο Μπάιντεν να προστατέψουν τον Τούρκο μπασκετμπολίστα.
«Η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας.

Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της», αναφέρει το άρθρο στον τίτλο του οποίο ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως σατανικός.
Μάλιστα, καταλήγοντας η Washington Examiner αναρωτιέται: «Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί τον Καντέρ από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί βρίσκεται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο;».

Πληθαίνουν τα επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που απηχούν την ενόχληση της Δύσης για την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στο ζήτημα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Με τίτλο «Ο εμπρηστής» και τη φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Stern, το οποίο ήρθε να προστεθεί σε σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Η ενόχληση φαίνεται ότι πηγάζει από την αδιάλλακτη στάση της Αγκυρας στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, που μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Στο χθεσινό δημοσίευμα, το Stern καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, υποκινεί συγκρούσεις, όχι μόνο στη χώρα του, αλλά και στη Γερμανία.

«Το εξώφυλλο ήταν στον αέρα για αρκετό καιρό προτού πάει το περιοδικό στο πιεστήριο. Δεν ξέραμε με βεβαιότητα αν θα επισκεφθεί τη Γερμανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι γνωστό ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στους Τούρκους της Γερμανίας για να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους στις επικείμενες εκλογές. Θέλει επίσης να παραμείνει ταραξίας και εμπρηστής τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο» έγραψε στο κύριο άρθρο του ο διευθυντής του περιοδικού, Γκρέγκορ Πέτερ Σμιτς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline