Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:43:29

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πόπη Τσαπανίδου ανησυχεί ότι με τον Μητσοτάκη κινδυνεύει η Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη. Μια Κυβέρνηση Τσίπρα θα αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου από τα «τραύματα» της δεξιάς διακυβέρνησης Μητσοτάκη». Κύριο

Πειθαρχική και στερεότυπη μίμηση της σκληρής-πολωτικής και επιθετικής πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το διακύβευμα για τις εκλογές είναι η Ελλάδα να μην χάσει τον ευρωπαϊσμό της», αναφέρει σε με ανησυχία συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής» η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «οι Έλληνες πολίτες δεν θα αφήσουν τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα να φθαρεί ακόμα περισσότερο». Ξεχνώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019 μεθόδευσε το Δημοψήφισμα «χαλάρωσης- διακοπής» των δεσμών της Ελλάδος με την Ε.Ε. , το κέρδισε αλλά μετά την πολύπλευρη και διεθνή κατακραυγή αναγκάστηκε στην «κωλοτούμπα», στην αναδίπλωση και πλήρη μεταστροφή του.

Σημειώνει ακόμη: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να σχηματιστεί μια πλατιά προοδευτική κυβέρνηση, που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου».
Όσον αφορά στις υποκλοπές, η Πόπη Τσαπανίδου δηλώνει πως «για το επόμενο διάστημα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει η ενημέρωση των πολιτών, η συνεχής υπόμνηση του τραύματος που έχει επιφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην Ελληνική Δημοκρατία. Είναι υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν καίρια θέση στις έρευνες, ώστε να μην "μασήσουν" από το μπούλινγκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

Για τα θέματα της οικονομίας, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: «η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη ημέρα θα δώσει ανάσα στους πολίτες με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, μέχρι να ξεδιπλωθεί πλήρως μια κοινωνική οικονομική πολιτική για να μπορέσουν να αναπνεύσουν αβίαστα».

«Δύο πράγματα συμβαίνουν για τον κ. Μητσοτάκη: ή ήξερε άρα οφείλει να παραιτηθεί ή δεν ήξερε και θα πρέπει πάλι να παραιτηθεί, γιατί δεν ήταν ικανός να ελέγξει την ΕΥΠ, την υπηρεσία που πήρε υπό την εποπτεία του αμέσως μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία», υπογράμμισε. Αναφερθείσα στα όσα λέει η κυβέρνηση για «ρυπαρά δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ», σχολίασε: «οι άνθρωποι αυτοί μέσα στα ρυπαρά δίκτυα έβαζαν και την εισαγγελέα της ΕΥΠ, την κ. Βλάχου, να υπογράφει επί δύο χρόνια παρακολουθήσεις των αρχηγών του στρατεύματος;». «Μήπως ήταν και η κ. Βλάχου μέρος αυτών των δικτύων;», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «τα πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το δημόσιο βίο σε καθεστώς εκβιασμού».

«Σε καμία δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσαν να σταθούν τέτοια πράγματα. Η κυβέρνηση θα είχε ήδη φύγει», επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου. «Οι πολίτες που σε λίγους μήνες θα ψηφίσουν στις κάλπες, θα έχουν υπόψη τους και αυτήν την υπόθεση, το ρήγμα που υφίσταται σήμερα η Δημοκρατία. Μία προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα βάλει τέλος σε όλο αυτό», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline