Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:03:39

Θεσσαλία: Μπλόκο στον κυκλικό κόμβο Καρδίτσας στην εθνική οδό στήνουν σήμερα Δευτέρα οι αγρότες. Μέσα σε συνθήκες κακοκαιρίας και αρκετών παροχών της Κυβέρνησης στον χώρο τους. Κύριο

Τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη οι κινητοποιήσεις διαφόρων αγροτικών ομάδων, κυρίως από τους χώρους του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών κινήσεων είτε διαλύθηκαν σύντομα είτε απέτυχαν στις επιδιώξεις τους και ειδικότερα να κλείσουν για πολλές ημέρες εθνικές οδούς και συγκοινωνιακούς κόμβους.

Η παράδοση των τελευταίων χρόνων είναι αρνητική, οι «αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν είχαν στον αγροτικό κόσμο ούτε την παλαιά ανταπόκριση και μαζικότητα ούτε την παλαιά διάρκεια.
Εκφυλίσθηκαν ή αναδιπλώθηκαν σύντομα και οι συμμετέχοντες αγρότες επέστρεψαν στα χωριά τους με άδεια χέρια.

Φέτος η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων απ' όλη τη Θεσσαλία.
Μπλόκο στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας επί του αυτοκινητόδρομου Ε65 αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αύριο Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων απ' όλη τη Θεσσαλία.
Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστα Τζέλλα, να τονίζει: «Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας».

Στις πλατείες τα τρακτέρ

Σημειώνεται ότι πάνω από 600 τρακτέρ έχουν βγει ήδη στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Αγροτικών Συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης.
Την εισήγηση στην σύσκεψη έκανε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βγάζουν ξανά τους αγρότες στο δρόμο.

Τα αιτήματα

Παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις τους, σημείωσε πως ξεχωρίζουν τα αιτήματα για αναπλήρωση εισοδήματος, ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
Επίσης, το αίτημα για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline