Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  07:08:21

Ήταν αναμενόμενο, δυστυχώς. Παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καιλή, με νέες βαρύτερες κατηγορίες, που της έχουν φορτώσει. Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα χθες. Κύριο

Κανένα από τα ισχυρά τους επιχειρήματα αλλά και όλα μαζί, με εκείνα της Καιλή, δεν μέτρησαν ούτε για προσωρινή αποφυλάκιση.

1.Προφυλακισμένη από τις 9 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας πάντοτε αθώα και ανυποψίαστη, από χθες θα παραμείνει η Εύα Καϊλή στη φυλακή για ακόμα 2 μήνες. Αυτό αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για την υπόθεση του Qatargate, μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής της. Υπό κράτηση παραμένει και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ανέφερε ότι ζήτησε την αποφυλάκιση της ευρωβουλευτού υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Ο ίδιος σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι». Κανένα από τα ισχυρά τους επιχειρήματα αλλά και όλα μαζί, με εκείνα της Καιλή, δεν μέτρησαν ούτε για προσωρινή αποφυλάκιση.

Ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης». Επιπλέον, η ίδια υποστήριξε με νέα επιχειρήματα, η παράταση της προφυλάκισή της είναι άδικη, ακατανόητη και ιδιαίτερα βλαπτική, μετά μάλιστα τόσες εγγυήσεις-περειορισμούς πού δέχεται, την μειώνουν σοβαρά ως πολιτικό πρόσωπο και την αποκόπτουν τελείως από το παιδί της, τα πολιτικά της καθήκοντα στο Ευρωκοινοβούλιο και την κοινωνία.

Αμεση εμπλοκή Αρενά και Μορέτι «δείχνει» το ένταλμα για τον Κοτσολίνο

Η έρευνα του Βελγίου για εικαζόμενη διαφθορά και εξαγορά επιρροής από το Κατάρ και το Μαρόκο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διευρυνθεί, σύμφωνα με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε το Politico.

Οι ευρωβουλευτές Μαρία Αρενά και Αλεσάντρα Μορέτι συνδέονται με την έρευνα που διεξάγουν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ένταλμα για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με τις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το ένταλμα εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τον Βέλγο ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Αρενά και η Μορέτι ήταν μέλη μιας ομάδας, μαζί με τον Κοτσολίνο και τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος επίσης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Η τετράδα, σύμφωνα με το ένταλμα, ακολουθούσε τις εντολές του πρώην ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως αρχηγού του δικτύου που δραστηριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει έρθει σε συμβιβασμό με τους Βέλγους εισαγγελείς.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΧΘΕΣ ΠΡΩΙ

Τρίτη ανάκριση σήμερα για την Εύα Καιλή. Σε πιο δύσκολη θέση και με αμφίβολη την αποφυλάκιση της. Νέες βαρύτερες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα ως «συνεργός και πρωταγωνίστρια». 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 06:20

Ο νέος μαχητικός συνήγορος, η ίδια θα επιμείνει μάλλον στην πάγια τακτική της «αθώας και αμέτοχης Ευρωβουλευτή» ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

1.Σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 ώρα Βελγίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όσον αφορά στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλλα, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ. «Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλλα», επισημαίνει ο συνήγορός του Μαξίμ Τόλερ μιλώντας στο rtl. «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντίνος του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσθέτει.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, όμως, θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αποφάσισε να αλλάξει δικηγόρο αφού ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, άρχισε να συνεργάζεται με τις Αρχές και να δίνει ονόματα.
Ο Αντρέ Ριζόπουλος φέρεται να της πρότεινε να ακολουθήσει την ίδια στάση, δηλαδή να αποδεχτεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές, κάτι που η Εύα Καϊλή δεν δέχθηκε επιμένοντας στην αθωότητά της.

Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπήw «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star ο λόγος πίσω από την απόφαση είναι άλλος.
Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο λόγος είναι πως μετά τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι και τη σύλληψη των ευρωβουλευτών Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, πλέον αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καθώς αν υπολογιστεί η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, τα πρόσωπα που κατηγορούνται για το Qatargate φτάνουν τα πέντε.

Έτσι ο λόγος που ώθησε την Εύα Καϊλή στη συγκεκριμένη απόφαση είναι πως εφόσον αποδειχτεί η εμπλοκή όλων αυτών των προσώπων στο κύκλωμα διαφθοράς, τότε η κατηγορία θα ενισχυθεί και θα αφορά πλέον στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου συνηγόρου της Καϊλή

Κάτι τέτοιο απαιτεί διαφορετικούς νομικούς χειρισμούς από τους δικηγόρους υπεράσπισης, καθώς θα χειροτερεύσει η θέση των κατηγορουμένων και γι' αυτό η Εύα Καϊλή, επέλεξε τον Σβεν Μαρί, ο οποίος έχει εμπειρία από τον χειρισμό υποθέσεων που αφορούν εγκληματικές οργανώσεις.

Πλέον αναμένονται αλλαγές και στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο χειριζόταν ο εν Ελλάδι δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο Σβεν Μαρί έχει καλή σχέση με τα media και κάνει συχνά αισθητή την παρουσία του με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως συνήγορος υπεράσπισης.
«Προς το παρόν δεν δίνω συνεντεύξεις. Αυτή τη στιγμή είμαι απασχολημένος κυρίως στο να μελετήσω τη δικογραφία. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline