Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  06:46:42

Ευτελίσθηκε και ο ειδικός νόμος 4703/2020 για τις πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και μεγάλες πόλεις. Κανένας δεν τον τηρεί πλέον, κανένας δεν τον επιβάλλει. Κύριο

Τίποτα δεν τηρείται πλέον στις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, από τους κανόνες του νόμου και συγκεκριμένα σε πορείες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ομάδων φοιτητών και μαθητών, δημοσίων υπαλλήλων, ΔΕΚΟ, ΑΕΙ και ΠΟΕΔΗΝ.

Eγινε ολοφάνερη η καταστρατήγηση στις κινητοποιήσεις-καταλήψεις κεντρικών δρόμων, καθημερινά μάλιστα, τον τελευταίο καιρό δασκάλων και καθηγητών, καλλιτεχνών, μουσικών, ηθοποιών, εικαστικών, σπουδαστών και πολλών άλλων ομάδων.

2Καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας σε καθημερινή βάση
Η διαμαρτυρία ηθοποιών και καλλιτεχνών κατά του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία τους, έφτασε μέχρι το Κολωνάκι. Με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ολοκλήρωσαν την πορεία και οι εκπαιδευτικοί.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, που αντιδρούν στην υλοποίηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο έξω από τα Προπύλαια. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σημερινής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, η μεγάλη συμμετοχή.

Με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, και ολοκληρώθηκε μπροστά από το κτήριο της Βουλης.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν να «ανατραπεί η αναβίωση του επιθεωρητισμού» και ζητούν «παιδαγωγική ελευθερία» στην εξάσκηση του λειτουργήματός τους.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες στην οδό Ρηγίλλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των σωματείων τους.
Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους.

3.Ρυθμίζει θέματα που αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις προσώπων, υποχρέωση γνωστοποίησης, την οργάνωση, υποχρεώσεις οργανωτή, πραγματοποίηση, διακοπή - απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, Υποχρεώσεις της αστυνομικής και λιμενικής αρχής

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 131/Α/10-7-2020 ο Νόμος 4703/2020 με τίτλο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις".

Στο Νόμο μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:
- Καθιερώνεται υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της.
- Η γνωστοποίηση γίνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ελληνικής Αστυνομίας και υποβάλλεται εγκαίρως πριν από την πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης.
- Στη διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχεται, σε πραγματικό χρόνο, ενημέρωση στους πολίτες για τις εκδηλώσεις, πορείες και σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η ως άνω πλατφόρμα θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς οι σχετικές πληροφορίες θα ανατροφοδοτούνται συνεχώς όχι μόνο από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ακώλυτη μετακίνησή τους ταυτόχρονα με την τυχόν διεξαγωγή λοιπών εκδηλώσεων.
- Προβλέπονται οι υποχρεώσεις του οργανωτή όπως: α) συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό ή Λιμενικό Διαμεσολαβητή και συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους παρέχοντας τη συνδρομή του στην προσπάθεια για την τήρηση της τάξης και την ομαλή πραγματοποίηση της συνάθροισης,

β) ενημερώνει τους μετέχοντες στη συνάθροιση για την υποχρέωσή τους να μην φέρουν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής για την απομάκρυνση ατόμων που φέρουν τέτοια αντικείμενα,

γ) ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία παρέχουν συνδρομή στην περιφρούρηση της συνάθροισης.
- Καθιερώνεται ο θεσμός του Αστυνομικού και Λιμενικού Διαμεσολαβητή, ο οποίος αποτελεί τον σύνδεσμο της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής με τον οργανωτή, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και σύμφωνη με τον νόμο διεξαγωγή της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης.
- Καθορίζονται οι υποχρεώσεις της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής, η οποία οφείλει να διασφαλίζει την ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι σε δημόσιο υπαίθριο χώρο, λαμβάνοντας προς τούτο κάθε αναγκαίο μέτρο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
- Περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με την απαγόρευση, τους περιορισμούς και τη διάλυση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline