Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  06:41:00

Τσίπρας: «Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα συγκροτηθεί από τις πρώτες εκλογές. (και όχι στις δεύτερες, κατά Μητσοτάκη για τη ΝΔ). Θα συμβεί την επόμενη μέρα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την απλή αναλογική». Κύριο

Όπως είπε στην ομιλία του στην Καρδίτσα, "μπροστά στον πανικό του από τις αποκαλύψεις των πειστηρίων του εγκλήματος", καθώς "έρχεται η ώρα που δε θα τον κρίνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις, αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού που εξαπάτησε", "επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία", στηλιτεύοντας ότι δε θα διστάσει να "σύρει τη χώρα σε δεύτερη ή και τρίτη εκλογική αναμέτρηση", ενώ "ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα απρόκλητα γνησιότητας των επόμενων εκλογών".

1."Η αδικία απονέμεται με ταχύτητα και η δικαιοσύνη αργεί να απονεμηθεί" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

"Κυβέρνηση της ανισότητας, του παρακράτους, της ακρίβειας, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, θα θερίσει με την ψήφο του λαού ό,τι έσπειρε και σπέρνει με την πολιτική της. Θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό". Με αυτό το μήνυμα άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του σήμερα Παρασκευή το βράδυ στην Καρδίτσα, κάνοντας λόγο για "μήνυμα μιας νέας αρχής για την Ελλάδα", "μήνυμα πολιτικής αλλαγής" από τη σημερινή συγκέντρωση.

Ξεκινώντας με υψηλούς τόνους, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, για τις "υποσχέσεις" που είχε κάνει προεκλογικά, από "καλούς μισθούς", "πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές και "φοροελαφρύνσεις" μέχρι "στήριξη των συνταξιούχων" και "θεσμική σταθερότητα", αλλά τελικά "συνθλίβει σταθερά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων", "λεηλατεί συστηματικά τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη", ενώ ταυτόχρονα "βεβήλωσε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, μετατρέποντας την ΕΥΠ σε παρακρατική συμμορία και παρακολουθώντας το μισό πολιτικό σύστημα".

Όπως είπε, "μπροστά στον πανικό του από τις αποκαλύψεις των πειστηρίων του εγκλήματος", καθώς "έρχεται η ώρα που δε θα τον κρίνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις, αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού που εξαπάτησε", "επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία", στηλιτεύοντας ότι δε θα διστάσει να "σύρει τη χώρα σε δεύτερη ή και τρίτη εκλογική αναμέτρηση", ενώ "ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα απρόκλητα γνησιότητας των επόμενων εκλογών".

Σε αυτό το πλαίσιο, σχολίασε ότι το κυβερνών κόμμα "είναι μια δεξιά που θυμίζει την ΕΡΕ της δεκαετίας του 50" και ότι "δεν έχει καμία σχέση με το κέντρο και το δημοκρατικό κεκτημένο" και τόνισε πως "η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από τη πρώτη Κυριακή, κυβέρνηση των νικητών, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ".

Απαντώντας στον πρωθυπουργό που όπως είπε "τόλμησε" να του "καταλογίσει" ότι δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό, "ο αυτουργός των υποκλοπών και του παρακράτους", διερωτήθηκε εάν "δυσφημεί δηλαδή την Ελλάδα όποιος καταγγέλλει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, όποιος καταγγέλει την παρεκτροπή από τις αρχές του κράτους δικαίου και όχι όποιος τις διαπράττει".

"Ο κύριος Μητσοτάκης δεν εννοεί να καταλάβει, πρώτον, ότι ο ίδιος δεν είναι η Ελλάδα. Η αντίσταση στην πολιτική και τις πρακτικές του είναι η Ελλάδα. Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι η Ελλάδα", υπογράμμισε.
"Η αδικία απονέμεται με ταχύτητα και η δικαιοσύνη αργεί να απονεμηθεί"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline