Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  17:54:06

Τραμπούκοι αντιεξουσιαστές και ομάδες βίας ξανασηκώνουν κεφάλι... Ωμή βία και απειλές κατά βουλευτών, πολιτικών γραφείων και συνεργατών τους. «Αυτόνομοι» αλλά και φανατικοί αριστερών ομάδων. Κύριο

Βουλευτές και στελέχη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν τελευταία τις ατομικές παρουσίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και τις βράδυνες εξόδους σε δημόσιους χώρους. Από γήπεδα και συναυλίες έως θέατρα, εστιατόρια και σινεμά.

1-Τελευταία επεισόδια, που προβληματίζουν από την ασύδοτη-προκλητική δράση των αντιεξουσιαστών τραμπούκων σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Εξάρχεια, Ίλιον, Πλάκα κ.α.

Τραμπούκοι αντιεξουσιαστές και ομάδες βίας ξανασηκώνουν κεφάλι και προκαλούν ανησυχίες στον πολιτικό κόσμο... Ωμή βία και απειλές κατά βουλευτών ,πολιτικών γραφείων και συνεργατών τους. «Αυτόνομοι» αλλά και φανατικοί αριστερών ομάδων, με διάφορες προφάσεις, όπως η τραγωδία στα Τέμπη και η ακρίβεια.

-Βουλευτές και στελέχη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν τελευταία τις ατομικές παρουσίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και τις βράδυνες εξόδους σε δημόσιους χώρους.. Από γήπεδα και συναυλίες έως θέατρα, εστιατόρια και σινεμά.

1.Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κώστα Αχ. Καραμανλή
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν στην Πλάκα και αφού πέταξαν τρικάκια στη συνέχεια αποχώρησαν

Επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Πλάκα πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι στις 4 Μαρτίου μέλη του «Ρουβίκωνα» άνοιξαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ένα μεγάλο πανό που έγραφε τη λέξη «δολοφόνοι». Το συμβάν έγινε στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο του υπουργείου στον Χολαργό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ρουβίκωνας επισημαίνει ότι «οι υπεύθυνοι των δολοφονιών τόσων ανθρώπων έχουν ονοματεπώνυμα [...] Κανένα έγκλημα δε θα μείνει αναπάντητο. Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας».

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Μεταφορών, τα οποία οι αυθαίρετοι εισαγγελείς του όχλου έγραφαν: «Καραμανλής, υπουργός εγκλημάτων και δολοφονιών. Ούτε βήμα πίσω. Οργάνωση και αγώνας».
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η συλλογικότητα αναφέρει πως: «Στην περίπτωση του εγκλήματος στα Τέμπη, ο άμεσα πολιτικά υπεύθυνος, από άποψη θέσης, δεν μπορεί να ναι άλλος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή»

2.Επίθεση στον Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος
Ο 17χρονος, που θεωρείται γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές, συνελήφθη το Σάββατο στο Μαρούσι

Στον εισαγγελέα στην πρώην Σχολή Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 11:00, ο 17χρονος αναρχικός που συνελήφθη το Σάββατο, κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο 17χρονος θεωρείται γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια. Η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του στο Μαρούσι και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται, στο μεταξύ, ακόμα 3-4 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

«Κλειδί» για την υπόθεση θεωρείται το βίντεο που τραβούσε ο 17χρονος συλληφθείς, παρότι αυτό δεν εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο δράστης είτε να έσβησε το ντοκουμέντο από την τηλεφωνική συσκευή του ή να χρησιμοποιούσε μια δεύτερη, εφεδρική, ενδεχόμενα που εξετάζουν αμφότερα οι Αρχές. Για το λόγο αυτό, το κινητό του 17χρονού ελέγχεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και γίνεται άρση όλων των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα, όπως και των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει είτε ως γραπτά μηνύματα, είτε μέσω διαδικτυακών επαφών.

3. «Φραστικό τελικά» παρέμεινε το τραμπούκικο επεισόδιο στο Ίλιον μεταξύ αναρχικών και Δημήτρη Βίτσα
Τον προπηλακίσαμε και έγινε σύρραξη, λένε οι αναρχικοί - Φραστική επίθεση εναντίον του αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με fullface

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα προπηλάκισε ομάδα αναρχικών το μεσημέρι του Σαββάτου, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα Τέμπη σε πλατεία στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ομάδα 4-5 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να απομακρυνθεί από το σημείο. Ωστόσο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντέδρασαν αστραπιαία και τους απομάκρυναν από το σημείο, χωρίς να δίνεται μεγαλύτερη διάσταση στο επεισόδιο. Πηγές της Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι ο κ. Βίτσας δεν τραυματίστηκε και πρόκειται για ένα επεισόδιο που έμεινε στα «λόγια».

Από την πλευρά της, η ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού» που συμμετείχε στο επεισόδιο, επιβεβαίωσε το συμβάν, την κίνηση κατά του Βίτσα και έκανε λόγο και για σύρραξη με τους διαδηλωτές. «Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Όλοι οι σύντροφοι/ισσες είναι καλά παρά την συντριπτική ανισότητα της συμπλοκής» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline