Δευτέρα 27 Μαϊου 2024  21:37:16

Με αφορμή-πρόσχημα τα Τέμπη ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, σε καθημερινά αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, πανελλήνια, με «κοινωνικούς φορείς», σε συμπόρευση με αναρχικούς και ροπαλοφόρους με κόκκινα σημαιάκια. Κύριο

Καθημερινές κινητοποιήσεις «αυθόρμητων ομάδων», σε περιοχές και Δήμους της Αττικής και σε πόλεις της επαρχίας. Με νέα πανελλήνια απεργία των απαξιωμένων επί χρόνια ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. 

1.ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου
Στόχος να να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους αλλά και με γενικότερη κριτική για την κυβερνητική πολιτική στη οικονομία , το Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ και δήλωσε συμμετοχή και η ΓΣΕΕ..
Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, "αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:
• να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας".

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: 15.000 άτομα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τα Τέμπη

Στην κυκλοφορία όλοι οι σταθμοί του μετρό

Ημέρα νέων μεγάλων συλλαλητηρίων και η σημερινή, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διοργανώσεις συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας για τα όσα οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, 28-02-2023 συνεχίζονται με δυναμικό παρών από χιλιάδες διαδηλωτές.

Με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Kέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», και «Tώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», από χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η πορεία εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η κίνηση διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό, ενώ έχει ανοίξει και το κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κίνηση των συρμών και στο δίκτυο του Τραμ, με τερματικό σταθμό και πάλι τη στάση «Σύνταγμα».

Να οργανώσουμε και να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολές, πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία, ενώ ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο.

Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ο παλμός των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν ειρηνικά.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και καλλιτέχνες. Το κέντρο της Αθήνας γέμισε πανό, διαδηλωτές και καλλιτέχνες οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνόδευσε με την κιθάρα του τις κινητοποιήσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα