Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:22:32

Αρνείται να παραιτηθεί- «πιεζόμενος αναιδώς»- ο Κώστας Καραμανλής και από υποψήφιος Σερρών. Το απαιτούν αυτό «προστάτες χειρότερων ενόχων», όπως οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Χρ. Σπίρτζης, Νικ. Τόσκας κ.α. Κύριο

1.Κώστας Καραμανλης - «Γιατί να χρεωθώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;»

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα» υποστηρίζει ο παραιτηθείς υπουργός

«Aπτόητος από την κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας» για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατά την ΑΥΓΗ, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί μόνος του , χωρίς να του ζητηθεί πρώτα από κανένα, εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής στις πρώτες του δηλώσεις μετά την παραίτηση του από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως τις καταγράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να μην υποχωρεί στις αναιδείς πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, από ένα κόμμα με προστασία στους συνδυασμούς του προσώπων «ευάλωτων σε βαρειές ευθύνες», όπως οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Χρ. Σπίρτζης και άλλοι και δεν φέρει καμία πολιτική ευθύνη για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει συμβεί στην Ελλάδα, ενώ δεν αντεπιτέθηκε στην πολεμική εναντίον από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη αξίωση να γίνει τιμητής του πολιτικού ήθους του..

Συγκεκριμένα, ανέφερε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα»: «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Παρά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο τον Κώστα Καραμανλή για την εγκατάλειψη του ελληνικού σιδηροδρόμου, όσο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός διατείνεται πως έκανε ό,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων. Ταυτόχρονα εμμένει να διαψεύδει την πραγματικότητα ισχυριζόμενος ότι τον παρέλαβε σε διάλυση.

Κατά την ΑΥΓΗ «Αβάντα στον Κώστα Καραμανλή παρέχει αφειδώλευτα», ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, γμνωστης αξιοπιστίας και αδέσμευτης γραφής όπου στο άρθρο του γράφει: «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος πραγματικά με ότι συνέβη» και συνέχισε λέγοντας πως συγκλόνισε τον πρώην υπουργό το θέαμα των δεκάδων νεκρών μέσα στα βαγόνια.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κατά τη ν ΑΥΓΗ, στην υπεράσπιση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Γ. Παπαχρήστος σημειώνει στο άρθρο ότι: «Προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, όχι εκείνος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του. Επί του παρόντος δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει (να παραιτηθεί), από την στιγμή που 10 ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού».

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής όπως αναφέρεται στο άρθρο.

Επιπλέον ο παραιτηθείς υπουργός φέρεται να τονίζει κατά τον Γ. Παπαχρήστο ότι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι είναι δική του αποκλειστικά η ευθύνη να συστήσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, όταν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες επιτροπές διαχρονικά δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, ούτε φυσικά κατάφεραν να αποδώσουν αντικειμενικές ευθύνες.
Συγκεκριμένα στο άρθρο αποδίδεται η εξής φράση στον Κώστα Καραμανλή: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ότι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα».

2.ΝΔ για Ρουβίκωνα στο σπίτι Καραμανλή: Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκφοβίσουν κανέναν
Νωρίτερα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην Πλάκα διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ηεπίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής είναι απολύτως καταδικαστέα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την παρέμβαση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην Πλάκα.
«Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκφοβίσουν κανέναν. Η Δημοκρατία έχει κανόνες και δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη βία», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Στην Πλάκα
Νωρίτερα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην Πλάκα διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβασαν στον λογαριασμό τους Facebook φωτογραφίες που βρίσκονται έξω από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφεται «Καραμανλής, υπουργός Εγκλημάτων και Δολοφονιών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline