Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  14:44:02

Βαθιά άρρωστος και διεφθαρμένος οργανισμός ΟΣΕ από το 2010, λένε συνδικαλιστές και απόμαxοι.. Με εντολή Ντογιάκου επανεξετάζονται τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Κύριο

Θα ανοίξουν ξανά οι φάκελοι - Ο στόχος της κίνησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελεγχθούν από κάθε πλευρά εγκλήματα και βαρειές ευθύνες με αποσιωπήσεις, συγκαλύψεις, επιμελείς-δόλιες αθωώσεις και, ακόμα, ποινές ενόχων στα μαλακά.

1. Βαθειά τομή και πλήρης φωτισμός στα μεγάλα αίτια, τα διαχρονικά πάθη στον διεφθαρμένο οργανισμό του ΟΣΕ. τον ΟΣΕ.Ανοίγουν και πάλι όλοι οι φάκελοι θανατηφόρων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο τα τελευταία 15 χρόνια με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς την διοίκηση του ΟΣΕ ζητεί να ενημερωθεί άμεσα η εισαγγελική αρχή αναλυτικά για τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, τα θύματα αλλά και την τύχη των ερευνών που διενεργήθηκαν για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπαιτίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση έχει στόχο να ελεγχθεί αν διερευνήθηκαν πλήρως και προς πάσα κατεύθυνση οι συγκεκριμένες υποθέσεις ή σε διαφορετική περίπτωση προκύπτει ανάγκη για επαναξιολόγηση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί.
Να ελεγχθούν, δηλαδή από κάθε πλευρά εγκλήματα και βαρειές ευθύνες με αποσιωπήσεις, συγκαλύψεις, επιμελείς-δόλιες αθωώσεις και , ακόμα, ποινές ενόχων στα μαλακά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήδη, έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» του το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το 2017.
Η τραγωδία στα Τέμπη έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών καθώς εκτός από την ανάκριση στον εφέτη ανακριτή είναι, παράλληλα, σε εξέλιξη πολυπλόκαμη δικαστική έρευνα που αφορά τόσο στις συμβάσεις όσο και τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται, υποστηρίζει από την πλευρά της η ΑΥΓΗ, ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί απεμπολήσει κάθε ευθύνη σχετικά με αυτό, ο Ι. Ντογιάκος ζήτησε να μελετήσει το φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, με τέσσερις νεκρούς, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το Μάιο 2017.

2. «Από το 2010 έγιναν όλα μπάχαλο» – Τι λέει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παρόμοιες απόψεις για τη συστηματική δόλια απαξίωση, την συναλλαγή, την εκτεταμένη διαφθορά και την «εγκληματική ασυνειδησία- δράση» υπαλλήλων και ηγετικών στελεχών εξέφρασαν σε δηλώσεις τους πολλοί συνταξιούχοι και έμπειροι απόμαχοι του ΟΣΕ.

Ο Θωμάς Χαχάμης αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ μίλησε για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν ήταν ο μόνος.
Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Θωμάς Χαχάμης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Υπήρχε σωρεία λαθών»

«Εμείς απορούμε πως ένας άνθρωπος με τόση εμπειρία, είχε 40 χρόνια υπηρεσία, όπως ο μηχανοδηγός, δεν αντιλήφθηκε τι έγινε. Από το σταθμό Παλαιοφάρσαλα έγινε η αλλαγή στην άλλη γραμμή. Υπήρχε ένα πρόβλημα σε μία άλλη αμαξοστοιχία. Έτσι, είπαν να περάσει από τη αρχή ανόδου στην γραμμή καθόδου και όταν έφυγε από την γραμμή ανόδου είχε ξεχαστεί η διαγώνιος γιατί προηγουμένως είχε μπει η 2577 μία προαστιακή αμαξοστοιχία. Υπήρχε σωρεία λαθών για να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε. Υπάρχει μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να βγάζει συμπεράσματα. Θέλω να κρατήσω σιωπή αυτές τις μέρες σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπήρχε καταγγελτικός λόγος από τους υπαλλήλους για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αυτό που συνέβη.

Ο κ. Κώστας Λακαφώσης μηχανολόγος μηχανικός μίλησε για τις ενδεχόμενες φιάλες υγραερίου που μπορεί να υπήρχαν στο τρένο, λέγοντας πως όπως μπορούμε να δούμε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει κάποιο υγρό καύσιμο το οποίο δημιούργησε την έκρηξη.
Ο κ. Χαχάμης είπε πως όλα αυτά που συνέβησαν είναι μία απόρροια της μαζικής εξόδου υπαλλήλων που δεν αντικαταστάθηκαν άμεσα.

«Για να εργαστείς στους σιδηροδρόμους πρέπει να έχεις πάνω από 10 χρόνια εμπειρία, κατά την γνώμη μου. Εμείς, ήμασταν πάνω στις αμαξοστοιχίες, μαζί με τον κόσμο. Από το 2010, έγιναν όλα μπάχαλο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline