Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:44:10

Ολοφάνερο ποιούς δημοφιλείς υπουργούς πετροβόλησε, χθες, ως «κρυπτόμενους» ο Α. Γεωργιάδης. Δένδιας, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Κεραμέως. Κύριο

«Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία».

Κραδασμοί σε πολλά υπουργικά γραφεία και σχόλια ενόχλησης από τους πολλούς βουλευτές και στελέχη, Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι κρύφτηκαν στα δύσκολα και δεν βγήκαν να υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με συνέπεια να τον κατηγορούν ορισμένοι υπουργοί-στόχοι του κ. Γεωργιάδη για δικές του πολλές, μικράς εμβέλειας και πειστικότητας ή και ατυχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις, δίνονται επιχειρήματα στην Αντιπολίτευση, σε βάρος της Κυβέρνησης και της ΝΔ και με κατηγορίες για «δεξιό λαικισμό» και για ακροδεξιές αντιλήψεις.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Αντίθετα, σημείωσε, κάποιοι δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης "κρύφτηκαν" και δεν έπαιξαν "ομαδικά".

Είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Μητσοτάκης».

Ολοφάνερο ποιούς δημοφιλείς υπουργούς πετροβόλησε, χθες, ως «κρυπτόμενους» ο Α. Γεωργιάδης. Δένδιας, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Κεραμέως.

15.12.2022...Πρώτοι και έσχατοι... υπουργοί

Στην εξαμηνιαία έρευνα "Τάσεις" της MRB, την πιο μεγάλη και σταθερή έρευνα που γίνεται στη χώρα μας, εδώ και δεκαετίες, δις ετησίως, στη μέση και στο τέλος κάθε χρονιάς, υπάρχει και μία ερώτηση για τη δημοτικότητα κάθε Υπουργού της Κυβέρνησης, που έμμεσα δείχνει και την αποδοχή του έργου του από τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει την μεγαλύτερη αποδοχή με 41,8% θετικές γνώμες και 34,6% αρνητικές (θετικό ισοζύγιο).
Δεύτερος είναι ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας 34,5% θετικές γνώμες και 41,7% αρνητικές.

Τρίτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 31,5% θετικές γνώμες και 30,6% αρνητικές (επίσης θετικό ισοζύγιο).
Τέταρτος στη λίστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 30% θετικές γνώμες και 31,3% αρνητικές.
Πέμπτος ο Κώστας Καραμανλής με 26,1% θετικές Ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας με 26% θετικές και 45,4 αρνητικές, o Κωστής Χατζιδάκης με 24,8 θετικές και 44,8 αρνητικές και οι υπόλοιποι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί.

Στο τέλος αυτής της λίστας η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη με 16,2% θετικές γνώμες και 51,1% αρνητικές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με 14,7% θετικές και 30,5% αρνητικές και τελευταίος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς με 13,8% θετικές γνώμες και 29% αρνητικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline