Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024  05:47:26

Υπέγραψε «δήλωση μεταμέλειας και αποκήρυξης κακών σκέψεων-προθέσεων» ο αρειμάνιος Παύλος Πολάκης. Διαρροή Τσίπρα για επιείκεια: «Νέα δεδομένα. Δείχνει μεταμέλεια». Κύριο

Ζητά συγγνώμη και κατανόηση από τους πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ, ως καλός χριστιανός και κομματικός. «Δεν είχα πρόθεση να σας αμφισβητήσω».

Επιστολή συγγνώμης σε πολλά επίπεδα , με ύφος μετανοημένου και υποταγμένου «δηλωσία κομματικού», καθόλου αλαζονικός και συνεχώς απόλυτα απολογητικός και πλήρως αναδιπλούμενος, Την, απέστειλε ο Παύλος Πολάκης στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως αρμόδια για να κρίνουν και να λάβουν αποφάσεις για την παράταξη είναι τα συλλογικά όργανα που διαθέτει το κόμμα.

Σύμφωνα με διαρροή από την Κουμουνδούρου ο Αλ,.Τσίπρας σχολίασε ότι πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα στην υπόθεση παραπομπής και κρίσης του Π.Πολάκη εάν πρέπει να διαγραφεί ή όχι από το κόμμα, καθώς δείχνει σαφή μεταμέλεια.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρει χαρακτηρστικά στην επιστολή του ο Παύλος Πολάκης.
Παράλληλα δηλώνει πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι' αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Παύλος Πολάκης.

Αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτησή του στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών υποστηρίζει ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

«Αγαπητοί σύντροφοι
Eνόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στη δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος
Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμιαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι, αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στείλει στέψω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων -δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα, αναγνωρίζει ότι ο οποίος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος απο μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατήρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του επιτελικού κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Παύλος Πολάκης»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline