Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  16:35:13

Γ. Βαρουφάκης: Εύχαρις ότι θα ξαναμπεί στη Βουλή στον πρώτο γύρο (όχι τόσο στον δεύτερο). Όμως κανείς δεν τον θέλει για συνεργασία σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ και αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Παρότι στο «ΜεΡΑ 24» αισθάνονται ότιείναι περιζήτητοι, δεν φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αβάντα εντυπώσεων προεκλογικά η λεγόμενη προοδευτική-δημοκρατική διακυβέρνηση.

1. ΠΑΣΟΚ γενική γραμμή αποκλεισμού: «Καμιά συνεργασία με Βαρουφάκη που μας οδηγούσε στην χρεοκοπία και τη δραχμή»

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Δουδωνής.

Αναφορικά με το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Δουδωνής μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι «Δεν ταχθήκαμε απλώς υπέρ του φράχτη. Τον φτιάξαμε, τον ξεκινήσαμε επί ημερών μας, επί Γιώργου Παπανδρέου και με υπουργό τον Χρήστο Παπουτσή. Αλλά έχει σημασία και κάτι άλλο. Όταν τον κάναμε εμείς, δεν κάναμε αυτά τα "ταρατατζούμ" που βλέπουμε σήμερα. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, σταθερότητα, να κοιτάμε το στόχο και όχι την εκμετάλλευσή του».
Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο κρίση με την Τουρκία, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ανέφερε πως «Καλύτερα να είμαστε Προμηθείς, παρά Επιμηθείς. Εμείς λειτουργήσαμε ως Προμηθείς. Τώρα λειτουργούμε ως Επιμηθείς στη χώρα. Λειτουργείς ως Προμηθέας, προλαμβάνεις. Εμείς ξεκινήσαμε και είδαμε ένα πρόβλημα πριν σκάσει. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο από το να το αντιμετωπίζεις αφού δημιουργηθεί».

Όσον αφορά το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη, που έπαιξε με τη δραχμή και πήγε να βγάλει τη χώρα εκτός πλαισίου. Κι επειδή ακούω τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη να το λέει συνέχεια, έχει περάσει τα όρια των fake news. Όταν βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει «τέρμα αυτό», πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι το εννοεί. Το ΠΑΣΟΚ που έσωσε επανειλημμένα τη χώρα από τη χρεωκοπία, δεν θα πάει με τον κ. Βαρουφάκη, που μας οδηγούσε προς στην χρεωκοπία και τη δραχμή».

2. Κ. Ζαχαριάδης: Δεν υπάρχει σενάριο Βαρουφάκη-Λάθος μια προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα επικεφαλής

Ο Κώστας Ζαχαριάδης Τομεάρχης Εσωτερικών– Βουλευτής Β'1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και το τοξικό κλίμα στον πολιτικό διάλογο, καλεσμένος στον Αθήνα 984 από τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Απέκλεισε σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, χαρακτήρισε λάθος τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης χωρίς να είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, καταλόγισε οικογενειοκρατία αλλά και αντιφάσεις στον Πρωθυπουργό σε σχέση με την επιλογή του όρου τερατογένεση για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων. Επίσης, κατηγόρησε τον κ Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κερδίσει διασπείροντας φόβο και πανικό, ενώ ανέδειξε ως πρόταγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά στις εκλογές με στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αναλυτικά, ο κ. Ζαχαριάδης έκοψε τις προοπτικές συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για αγεφύρωτες διαφορές. «Δεν υπάρχει σενάριο Βαρουφάκη. Οι διαφορές που έχουν προκύψει εδώ και 8 χρόνια ούτε γεφυρώθηκαν ούτε και μπορούν να γεφυρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριοστικά.

Τέλος, περιέγραψε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά στις εκλογές. «Θέλουμε την ήττα και πολιτική αποδοκιμασία του κ Μητσοτάκη και της ΝΔ με συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δηλαδή μια κυβέρνηση προοδευτικής πολιτικής συνεργασίας, όπως είναι στην Ισπανία, όπως ήταν στην Πορτογαλία, όπως συμβαίνει -με τις αναλογίες της τώρα στην Γερμανία. Στον κ Μητσοτάκη, σε μια κριτική για όσα υποσχέθηκε κι έπραξε λέμε: ήρθες, κυβέρνησες, απέτυχες, φύγε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline