Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:29:14

Μας επιβεβαίωσε πλήρως. Ο Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη, με αλλαγές στους σκοπούς του καταστατικού, νέα ηγετική ομάδα ηγεσία και αναβάπτιση σε Συνέδριο. Κύριο

NONPAPERNEWS. «Ο Κασιδιάρης ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Θέλει να μπει το κόμμα στη Βουλή και όχι τόσο ο ίδιος, (προς το παρόν). Συμφώνησε για συνέδριο προς εκλογή νέου προέδρου, γνωστού πρώην Αρεοπαγίτη και άλλων μη κωλυόμενων-καταδικασμένων.»

1-Με επικεφαλής τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», το οποίο δημιούργησε και κατηύθυνε και από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα προσπαθήσει να κατέλθει στις εκλογές, μετά τα ενθαρρυντικά δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, ο νόμος 5019/2023, που απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά παρασκηνιακές επαφές επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει φιλοδοξίες, μετά την συνταξιοδότηση του να αναμιχθεί στην πολιτική..

Όλα στο θεσμικό επίπεδο αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα έχει τον φάκελο με το καταστατικό και τους συνδυασμούς και θα πρέπει να λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στις εκλογές του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες».Το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία, με τα κριτήρια δημοκρατικότητας-νομιμότητας της νέας νομοθεσίας .

2.Ποιός είναι ο ε.τ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και μάλιστα με δηλώσεις του ίδιου ότι ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει Πρόεδρος του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλια Κασιδιάρη.

Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο dikastiko.gr στο οποίο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου "κόμματος Κασιδιάρη" ώστε να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του. Αυτές αφορούν, όπως αναφέρει, την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλ

λιώς "στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο".

Στην ερώτηση πως θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή "εικονικής ηγεσίας" προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του τελευταίου νόμου, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από το dikastiko, σχεδόν κάγχασε "έ όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της".

Στη συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε πως δεν είχε καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση "θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας". Η συμφωνία δε θα σφραγιστεί εντός της βδομάδας και ο ίδιος θα είναι που θα υποβάλλει τη δήλωση του στο αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας τη συμμετοχή στις εκλογές. Παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Χρ. Τζανερίκος.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος η διαδικασία εχει ως εξης : Κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά) ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του.
Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, που είχε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες περιφέρειες, αφού ως γνωστόν, ως Πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει.
Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

• Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.
Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν...», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.
Ο ένας αδελφός του ήταν Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος είναι εν ενεργεία Αντιπροεδρος ΑΠ και ο τρίτος ο γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

3..Ο Κασιδιάρης ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Θέλει να μπει το κόμμα στη Βουλή και όχι τόσο ο ίδιος, (προς το παρόν). Συμφώνησε για συνέδριο προς εκλογή νέου προέδρου, γνωστού πρώην Αρεοπαγίτη και άλλων μη κωλυόμενων-καταδικασμένων. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 02:11

Στις κρυφές συσκέψεις τους υπολογίζουν με βάση τις περισσότερες σφυγμομετρήσεις ότι θα εγκριθούν σύντομα ως νόμιμο κόμμα από τον Άρειο Πάγο στις αρχές Μαΐου και θα μπορούν να εκλέξουν πάνω από...20 βουλευτές.
1.Την ίδια στιγμή, η «αντισυστημική ψήφος» αντέχει ακόμη, με το ΚΚΕ να ανεβάζει κατά 0,2% τα ποσοστά φτάνοντας στο 5,8%, το ΜέΡΑ 25, το οποίο, ενώ έως τον Φεβρουάριο ήταν περίπου στο 3%, τώρα αποσπά ένα 4,2% (+0,7% από την προηγούμενη έρευνα) και η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,9%.

Πόλος υποδοχής «αντισυστημικών» ψηφοφόρων είναι ακόμη το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, που κινείται ανοδικά στο 3,7% (+0,7%), παρόλο που η συμμετοχή του στις κάλπες θα κριθεί με βάση τη νέα νομοθεσία για τις εγκληματικές οργανώσεις από τον Αρειο Πάγο μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Στην ουρά της κατάταξης ξεχωρίζει η εμφάνιση στο 1,1% της Πλεύσης Ελευθερίας, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στη δυναμική παρουσία που είχε στα δικαστικά δρώμενα των Τεμπών η αρχηγός της Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο 1% καταγράφεται επίσης η Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ οι υπόλοιποι εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί της άκρας Δεξιάς είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline