Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:48:19

Πονηρούλης το φερέφωνο του Ερντογάν ο Ιμπρ. Καλίν ψευδολογεί αμετανόητα («ποτέ δεν απειλήσαμε την Ελλάδα») και θέλει σαν .... καλοί φίλοι, μόνοι μας, να λύσουμε «όλα τα προβλήματα». Κύριο

Υποστηρίζει ότι πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να μείνουν στις διαφορές τους μακριά από Βρυξέλλες, Παρίσι, ΟΗΕ, Ε.Ε. Διεθνές Δικαστήριο.

1.-Καμία απάντηση – αλλά σιωπηλή ανοχή, με κίνδυνο για αυταπάτες στο μέλλον - ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από τη Νέα Δημοκρατία τόσο για τις ψευδολογίες τους και τις απειλές ότι θα έλθουν νύχτα, χωρίς καμία αυτοκριτική της Άγκυρας όσο και για τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχουν «πολλά προβλήματα», μεταξύ των δύο χωρών( τα οποία η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει), χωρίς καμία αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο και στους διεθνείς θεσμούς.

Καλίν: Δεν σχεδιάζαμε ποτέ σύγκρουση με την Ελλάδα – Υπάρχει μηχανισμός εξομάλυνσης των σχέσεών μας

Μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει στηθεί και λειτουργεί, πριν ακόμη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, ένας μηχανισμός αποκλιμάκωσης και εξομάλυνσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Anadolu.

Παράλληλα, οΚαλίν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν βλέπει την Ελλάδα ως απειλή και ότι αυτήν την περίοδο επικρατεί ηρεμία, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει μια κρίση ή ένταση στο μέλλον.
"Δεν είχαμε ποτέ στην ατζέντα μας να ξεκινήσουμε μια σύγκρουση ή διαμάχη με την Ελλάδα. Δεν μπήκαμε ποτέ σε τέτοια διαδικασία. Δεν το βρίσκουμε και απαραίτητο. Ούτε βλέπουμε την Ελλάδα ως απειλή. Αλλά όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία μας, τη ζωή μας, την πολιτική μας ενότητα, είναι δικαίωμά μας να απαντήσουμε. Είναι καθήκον μας να λάβουμε προφυλάξεις" τόνισε ο Καλίν.

Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα να ενισχυθεί η θετική ατζέντα μεταξύ των δύο χωρών και να μεταφερθεί και σε άλλα πεδία, όπως στον τουρισμό, στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, στις ανθρώπινες σχέσεις. "Αυτό που συμβαίνει τώρα πρέπει να το ενισχύσουμε ώστε να έχουμε πολιτικό κεφάλαιο για να το χρησιμοποιήσουμε θετικά" πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Καλίν πρότεινε η Ελλάδα και η Τουρκία να λύσουν τα προβλήματά τους μιλώντας απευθείας μεταξύ τους, γιατί η εμπλοκή τρίτων, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, όπως είπε. "Είμαστε γείτονες. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε το Αιγαίο και είμαστε εδώ εκατοντάδες χρόνια. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Ας κάνουμε λοιπόν αυτές τις συζητήσεις απευθείας. Όχι μέσω άλλων. Μπορούμε να βρούμε λύσεις μόνοι μας. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν, μπορούμε και τώρα. Ο πρόεδρός μας έχει θέληση σε αυτό το θέμα. Θέληση έχει και ο κ. Μητσοτάκης. Το βλέπω αυτό" κατέληξε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

"Δεν είναι απειλή η Ελλάδα", λέει ο Καλίν, αλλά δεν θέλει "Παρίσι, Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον" στις συζητήσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline