Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:40:31

Μόνη απέμεινε στις φυλακές του Βελγίου η Εύα Καιλή από τις 11 Δεκεμβρίου.. Κρίνεται η τέταρτη αίτηση της τη Μεγάλη Πέμπτη. Δεν έπεισε έως τώρα για την άγνοια και την αθωότητα της. Κύριο

Με βραχιολάκι από χθες και ο συνεργάσιμος αρχηγός Παντσέρι.

1.Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου που ταλανίζει εδώ και μήνες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αντόνιο Παντσέρι, αποφυλακίσθηκε με βραχιολάκι επιτήρησης στις επιτρεπόμενε΄ρδωσες μετακινήσεις του, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας Le Soir.
Ο Ιταλός πολιτικός βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate, σχεδόν τέσσερις μήνες, από τις 9 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα μνημόνια βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.
Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός του επιτρέπει να επωφεληθεί από διαπραγματεύσεις και μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα με πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Παραμένουν υπό κράτηση η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Για την υπόθεση του Qatargate παραμένουν στη φυλακή τόσο η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, όσο και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Μαρς αν Φαμέν. Όσον αφορά τον σύντροφο της κας Καϊλή και πρώην βοηθό του κ. Παντζέρι, Φραντζέσκο Τζόρτζι, έχει και αυτός αποφυλακιστεί αφού του τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό βραχιόλι στα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, ο Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντρέα Κοζολίνο, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές.

Άραγε θα κάνει Πάσχα, όπως έκανε Χριστούγγενα στις φυλακές η Εύα Καϊλή; «Σύμμαχοί» του Παντσέρι η κατάθλιψη και το μνημόνιο ειλικρινούς συνεργασίας με τις Αρχές

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξέτασε χθες εάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo, ο ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κένς, εκτιμά ότι η βελγική δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή εστίασει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με την sudinfo, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Κατάργκεϊτ», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Ξανά ενώπιον των Αρχών η Καϊλή

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη με το Ορθόδοξο Πάσχα, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής όλα τα αιτήματα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει. Αντιθέτως ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους, γεγονός που ίσως αποδυναμώνει και το επιχείρημά της σε σχέση με το ανήλικο τέκνο της.

Η ευρωβουλευτής συνεχίζει να επιμένει στην αθωότητά της ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε ευρωβουλευτή της Forza Italia μέσα από τη φυλακή υποστήριξε ότι η δίωξή της είναι πολιτική, βασίζεται στην προκατάληψη απέναντι στις χώρες του Νότου, ενώ εξήγησε ότι δεν νιώθει θύμα αλλά τρόπαιο εξαιτίας της αντιμετώπισης που είχε.
«Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Για τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς και ούτω καθεξής», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Corriere della Serra.

Αναφορικά με τον Παντσέρι, η Καϊλή είπε ότι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό της, ενώ μίλησε και για την κόρη της την οποία μπορεί και βλέπει δύο φορές τον μήνα.
Μάλιστα σύμφωνα με την ευρωβουλευτή Μπεργκαμίνι, που συνομίλησε μαζί της, η Καϊλή της είπε ότι όταν τελειώσει όλο αυτό θα ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline