Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:41:49

Ε. Αντώναρος: Προσωπικό στοίχημα –ρίσκο του Αλ. Τσίπρα να εκλεγεί βουλευτής στην Αττική. «Δεν εκφράζει τους καραμανλικούς, αλλά χτυπάει τον Μητσοτάκη, επίμονα και καλύτερα, από τον Πολάκη». Κύριο

Αντίθετα με την υποψηφιότητα Αντώναρου πολλοί κομματικοί στα όργανα (και δημόσιες δηλώσεις του Δ.Παπαδημούλη). Απαξιωτική δήλωση Μητσοτάκη.

Mε προσδοκία να εκλέξει τέσσερις βουλευτές στις εκλογές του Μαΐου, από τους τρείς το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά αισιοδοξεί ότι ο Ευαγ. Αντώναρος θα εκλεγεί βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία πλέον διαθέτει 12 έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 η ΝΔ είχε εκλέξει 4 έδρες (αλλά έχει απώλεια πλέον της πρώτης Γ. Μαρτίνου) με ποσοστό 43,13% και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει τρείς με ποσοστό 30% το οποίο πιστεύει έχει αυξηθεί.. Ο παλαιός κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή αποτελεί προσωπικό στοίχημα –ρίσκο του Αλ., Τσίπρα να εκλεγεί οπωσδήποτε βουλευτής στην Αττική. Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων εσωκομματικών προσώπων συνεργάτες του κ,.Τσίπρα δηλώνουν ο αιχμηρός κ. Αντώναρος απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών, δυσαρεστημένων από την μ «μοναρχική-αποτυχημένη ηγεσία» Μητσοτάκη, ήταν πάντα κεντροδεξιός, έχει ταυτισθεί τα τελευταία χρόνια με πολλές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα «δεν εκφράζει μεν τους καραμανλικούς, αλλά χτυπάει τον Μητσοτάκη ,επίμονα και καλύτερα, από τον Πολάκη».

1.Από μια μεγάλη έκπληξη σημαδεύτηκε η έγκριση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς στη λίστα του κόμματος με τους υποψηφίους για την Ανατολική Αττική υπήρχε το όνομα του πρώην εκπρόσωπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου.

Παρότι από την Κουμουνδούρου τις προηγούμενες μέρες διαβεβαίωναν ότι στο υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων που θα ανακοινωνόταν δεν θα υπήρχαν ονόματα που θα συζητηθούν, τελικά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στα ψηφοδέλτια που πήραν για έγκριση αντίκρισαν το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δυσαρέσκεια για το «φλερτ» με Αντώναρο

Είναι αλήθεια πως η είδηση για φλερτ Αντώναρου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για τετ α τετ του με τον Αλέξη Τσίπρα όπου κλείδωσε η υποψηφιότητα.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αρκετοί στην αίθουσα ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα όταν είδαν το όνομά του στην Ανατολική Αττική, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «πλατφορμίτες» δεν είδαν με καλό μάτι τη «μεταγραφή» από το καραμανλικό μπλοκ, ενώ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους το προηγούμενο διάστημα στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Από την πλευρά των Προεδρικών απαντούσαν πως ο Ευάγγελος Αντώναρος έχει πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό από τη ΝΔ και είναι από τους σκληρούς πολέμιους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, συμβολίζει, όπως έλεγαν, ξεκάθαρα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς τα αριστερά, αλλά και προς την Κεντροδεξιά.
-Μητσοτάκης: Λούμπεν τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ με Αντώναρο, Πολάκη και Παππά - Προκαλούν γέλιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια "μάλλον προκάλεσαν γέλιο",και αναφέρθηκε σε... λούμπεν ψηφοδέλτια.

Αιχμηρός για τα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 και ερωτώμενος για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αρχικά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξήγγειλε οριστικά ψηφοδέλτια και ότι θα προτιμούσε να μην πει κάτι επ' αυτού.

Ωστόσο στη συνέχεια, δεν άντεξε στον πειρασμό και σχολίασε πως κάποιες επιλογές "μάλλον προκάλεσαν γέλιο" αναφερόμενος σε... λούμπεν ψηφοδέλτια, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.
"Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση", είπε χαρακτηριστικά.

"Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων μέχρι που επέστρεψε, διότι, τελικά, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πολακισμό εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους, που περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν παρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει το μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης",πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Πόπη Τσοπανίδου σε χαμηλό τόνο απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει πολλούς και αξιόλογους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline