Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:41:34

Στόχος να ξαναμπούν στη Βουλή. «Παραμερίζουν» ο φυρερίσκος Κασιδιάρης, η ομάδα και το κόμμα του, για το κόμμα ΕΑΝ του Αρεοπαγίτη Κανελλόπουλου. Με «πατριωτικό καταστατικό» μόνο, για την έγκριση από τον Άρειο Πάγο. Κύριο

Πάντως ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος ΕΑΝ θα είναι αρκετά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», χωρίς να είναι σεσημασμένοι πολιτικά και δικαστικά.

Τείχος, φραγμός «δημοκρατικής νομιμότητας» είναι νέες διατάξεις του εκλογικού νόμου για την έγκριση νόμιμης λειτουργίας των κομμάτων, όπως τα ακραία εκείνα με καταδικασμένους βουλευτές και στελέχη ή με σεσημασμένη τραμπούκικη, ναζιστική δράση, που θέλησε να το υπερβεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με όσες επινοήσεις και τερτίπια επινόησε μέχρι πρόσφατα. Διάφορες κομματικές μάσκες δεν παραπλανούν, δεν ισχύουν.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, θα εγκαταλειφθεί η ταμπέλα του φιλοναζιστικού κόμματος «Έλληνες» του Κασιδιάρη, οι επιτελείς του άλλοτε σκληροί χρυσαυγίτες, το φασιστικό καταστατικό ιδεολογικό-πολιτικό. Να τερματισθούν επίσης και οι προσωπικές του φιλοδοξίες να είναι υποψήφιος βουλευτές στην Α΄ Αθηνών, με βεβαιότητα του ότι θα εκλεγεί βουλευτής.. και θα χρησιμοποιηθεί ως «κέλυφος» το ΕΑΝ, που ίδρυσε ο πρώην Αρεοπαγίτης - Σε αυτήν την περίπτωση, ο Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά προορίζει τις φιλοδοξίες του, λέγεται, για το Δήμο Αθηναίνων, όπως δεν χρειάζεται έγκριση

Αναδιπλώσεις και νομικίστικα τρικ για να δραπετεύσει από το θεσμικό ανάχωμα που ύψωσε η κυβέρνηση και η Βουλή αναζητεί το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να μετέχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο συνοδοιπόρος του πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν την ταμπέλα του κόμματος «Ελληνες», ιδρυτής του οποίου είναι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και να χρησιμοποιήσουν ως «κέλυφος» το κόμμα «ΕΑΝ», που ίδρυσε ο κ. Κανελλόπουλος.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως σε αυτή την περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά δημόσια θα υποστηρίζει το «ΕΑΝ». Την ίδια στιγμή ο κ. Κανελλόπουλος διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να έχει έρθει σε ρήξη με το πρώην ηγετικό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή».

Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης υιοθετεί την νομική του εισήγηση για την απρόσκοπτη κάθοδο στις εκλογές ενός πολιτικού κόμματος που δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απο την κυβερνητική τροπολογία.

Αυτή η προοπτική εξυπηρετείται -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- απο ένα κόμμα που δεν θα έχει καμία καταστατική σχέση με τους «Ελληνες» και με τον Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και αν το σύνολο των στελεχών του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη μεταφερθεί στο νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα. Παράλληλα, ο κ. Κανελλόπουλος σημειώνει πως επιδιώκει ευρύτερες συμπράξεις με κόμματα που κινούνται στον χώρο της ultra δεξιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline