Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023  20:51:17

Πάγος του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου στο «συνταγματικό κόλπο» του γεωπόνου Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών, με άλλους... ανεξάρτητους αγωνιστές σε πανελλήνια δικτύωση. Κύριο

Ο Πρύτανης των Ελλήνων συνταγματολόγων Νίκος Αλιβιζάτος ακυρώνει το.....εξυπνο κόλπο , που επινόησε ο Ηλίας Κασιδιάρης στις φυλακές Δομοκού και ως έμπειρος γεωπόνος και αμετανόητος, αγράμματος νεοναζί της «Χρυσής Αυγής».

«Γιατί είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου» εξηγεί ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

1.Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου να κατέλθει ως... ανεξάρτητος υποψήφιος προχώρησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να «χρησιμοποιήσει» για να δικαιολογήσει τους ελιγμούς του.

Ειδικότερα, την ανακοίνωση του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις δεύτερες εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α' Αθηνών, σχολίασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, εξηγώντας πως «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη δήλωση Κασιδιάρη, ο κ. Αλιβιζάτος απάντησε: «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής και καταδικασμένος της Χρυσής Αυγής αναφέρει:
«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: « Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: «Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις δεύτερες». Για το λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση.

Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας. Επειδή επιβεβαιώθηκα πλήρως, θέλω να θέσω δύο ευθεία ερωτήματα:
Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel;
Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν «αντιπολίτευση» στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια (δημογραφική αλλοίωση του Ελληνισμού, εκχώρηση Εθνικού πλούτου, Πρέσπες του Αιγαίου).

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης που θα επηρεάσει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Παρά τον απόλυτο πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος της ημέρας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναδειχθούμε νικητές».

Αναλυτικά η γνωμοδότηση Αλιβιζάτου.
3.Αφού, δηλαδή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Νίκου Αλιβιζάτου για την ανακοίνωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων».

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Αλιβιζάτος για τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη «πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Η δήλωση Αλιβιζάτου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόσφατη δήλωση Κασιδιάρη, ο καθηγητής Αλιβιζάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου.

Τι είχε προηγηθεί

Την αντίδραση Αλιβιζάτου προκάλεσε η ανακοίνωση, μέσω Twitter, από τον Ηλία Κασιδιάρη, της προσπάθειάς του να λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως... ανεξάρτητος μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο για το κόμμα «Έλληνες» πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εξηγούσε ότι η κίνησή του αυτή να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline