Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:55:21

Γκρεμίζουν σαν παράνομο κτίσμα σε παραλία αλλά η παρανομία και η αισχροκέρδεια βασιλεύουν ... Οι κλοπές ΦΠΑ, τα ελεύθερα ναρκωτικά, το παράνομο πάρτι στη Μύκονο και οι χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία. Κύριο

Συγκεντρώθηκαν «κρυφά»...300 άτομα σε παράνομο και πανάκριβο πάρτι, κυρίως από λούμπεν τουρίστες ξένων χωρών.

Η ανομία, η αισχροκέρδεια, η χυδαία διασκέδαση με ελεύθερα ναρκωτικά και ελεύθερο σεξ, η κλοπή του ΦΠΑ, τα πλαστά τιμολόγια και η φοροκλοπή, οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές του υπόκοσμου ζουν και βασιλεύουν στη Μύκονο. .
Άδοξο τέλος είχε το πάρτι που διοργάνωσε ένας γνωστός επιχειρηματίας των Αθηνών σε βίλα της Μυκόνου, με την ΕΛΑΣ να πραγματοποιεί έφοδο την ώρα που διασκεδάζουν περίπου 300 άτομα. Μια ανάρτηση στο Instagram ήταν αυτή που «πρόδωσε» τι συνέβαινε στη βίλα της περιοχής «Φανάρι».

Η επίμαχη ανάρτηση προανήγγειλε πάρτι που θα γινόταν στις 3 Ιουνίου (σ.σ το περασμένο Σάββατο). Η τοποθεσία ήταν μυστική και έτσι κανείς δεν ήξερε που θα λάμβανε χώρα, παρά μόνο οι διοργανωτές. Ο λόγος που δεν γραφόταν η τοποθεσία ήταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ότι αφενός δημιουργούνταν ένα μυστήριο γύρω από το «event» και αφετέρου θα ήταν δύσκολο για τις Αρχές να το εντοπίσουν.

Αυτό που έγραφε η ανάρτηση ήταν μία ώρα (00:08) και τη φράση «dress code: aerial techno». Έτσι, η ΕΛΑΣ είχε έγκαιρα την πληροφορία ότι κάποια βίλα του νησιού θα μετατρεπόταν για ένα βράδυ σε «κλαμπ». Η οργάνωση του σχεδίου φαίνεται από το γεγονός ότι συνελήφθησαν οχτώ εργαζόμενοι, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βραχιολάκια εισόδου με το διακριτικό σήμα του πάρτι. Όταν δηλαδή έμπαιναν οι προσκεκλημένοι έπαιρναν το βραχιολάκι τους.

Το βράδυ του Σαββάτου οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να σχεδιάζουν την επιχείρηση μετά από μία νέα ανάρτηση στον επίμαχο λογαριασμό στο Instagram. Η ανάρτηση έγινε στις 20.08 (βράδυ Σαββάτου) -δηλαδή μόλις τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του πάρτι- και έδινε τη μέχρι τότε μυστική τοποθεσία. Συγκεκριμένα δόθηκαν στο κοινό οι συντεταγμένες της βίλας, την οποία είχε μισθώσει ο επιχειρηματίας, ενώ εκτός από τον ίδιο συνελήφθησαν 8 εργαζόμενοι και ο προσωρινά υπεύθυνος του χώρου.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί οι εργαζόμενοι και ο κόσμος κατάλαβε ότι το πάρτι έχει τελειώσει. Αμέσως χαμήλωσαν τη μουσική, ενώ οι θαμώνες άρχισαν να ανησυχούν για τη συνέχεια, καθώς πάνω τους είτε σε διάφορα σημεία στη βίλα υπήρχαν μικροποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Το dress code και η μυστική τοποθεσία

Όπως αναγράφεται και στην πρόσκληση, το dress code ήταν aerial techno ενώ για να εξασφαλίσει κάποιος την είσοδό του θα έπρεπε να στείλει προσωπικό μήνυμα στα social media.
Η τοποθεσία ήταν μυστική. Κανείς δεν την γνώριζε μέχρι τις 20.08 το απόγευμα, όταν και εστάλησαν μαζικά SMS με τη διεύθυνση της μισθωμένης βίλας, μόνο σε όσους είχαν λάβει πρόσκληση.

Και πράγματι, η διοργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική. Από δυνατή μουσική με ενισχυτές, φωτορυθμικά, σερβιτόρους και μπάρτεντερς, μέχρι και βραχιολάκι εισόδου με το διακριτικό σήμα του πάρτι, την πεταλούδα, το οποίο για να το φορέσει κάποιος στο καρπό του θα έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Μετά τις 00.00 τα μεσάνυχτα φτάσαμε στον χώρο, πληρώνοντας την είσοδο των 100 ευρώ έκαστος. Στο πάρτι υπήρχε άφθονο αλκοόλ, πολλές εμφανίσιμες γυναίκες, πιθανόν εκδιδόμενες, αν και δεν έχουμε κάποια απόδειξη γι' αυτό» λέει θαμώνας του πάρτι.
«Είναι όλα μαύρα και τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα. Δεν είναι πάρτι με 5 φίλους που είναι θεμιτό. Λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων του νησιού, Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Πώς στήθηκε η έφοδος της ΕΛΑΣ

Υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 40 αστυνομικοί και οι οποίοι δεν γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία που θα δράσουν μέχρι να φτάσουν μια ανάσα από τη βίλα, μια εντολή που ήρθε από τα χείλη του εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει διαρροή λίγο πριν την έφοδο.
«Κανείς δεν ήξερε πέραν του εισαγγελέα την τοποθεσία για παν ενδεχόμενο για να μην ενημερώσει τους ιθύνοντες».

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, όλοι κατάλαβαν πως το πάρτι τελείωσε. Η μουσική έκλεισε, τα φώτα άναψαν και συνολικά 10 άτομα, διοργανωτές και εργαζόμενοι, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Σε διάφορα σημεία της βίλας εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών αλλά και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
«Το νησί χρειάζεται οριοθέτηση, είμαστε ένα party island, πρέπει να υπάρχουν και τα πάρτι αλλά χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον», λένε επιχειρηματίες.

Νέα λουκέτα σε μαγαζιά μετά νέες, συνεχείς παρανομίες

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν σταματούν στις βίλες του νησιού. Ακόμα δύο περιπτώσεις φοροδιαφυγής εντόπισε η ΑΑΔΕ στη Μύκονο, σφραγίζοντας ένα strip club και ένα καφέ εστιατόριο.

Το νυχτερινό κέντρο δεν είχε κόψει περίπου 266 αποδείξεις καθαρής αξίας 15.000 ευρώ, ενώ το καφέ εστιατόριο δεν είχε διαβιβάσει 141 αποδείξεις καθαρής αξίας 2.750 ευρώ.
«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεφύγει, αλλά αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Μύκονο. Οι τιμές έχουν ξεφύγει και δεν ανταποκρίνονται στις παροχές».
Όλα αυτά συμβαίνουν μια εποχή που η τουριστική κίνηση στο νησί των ανέμων εμφανίζει ανησυχητική πτώση με έως και -20% .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline