Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:43:50

Στάθηκε επάξια η Εθνική μας εκτός έδρας με την πανίσχυρη Γαλλία και το άδικο 1-0. (με επανάληψη του πέναλτι). Γενική πεποίθηση ότι έχουμε Εθνική Ελλάδος με δυνατότητες. Κύριο

Η μεγάλη φιλοδοξία για το ΕURO.., Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Έπεσε μαχόμενη η Εθνική ομάδα στο Παρίσι για τα προκριματικά του Euro αλλά μπορεί να ελπίζει.

Η Εθνική ομάδα τα έδωσε όλα στο Σταντ ντε Φρανς αλλά λύγισε απέναντι στην... αστεράτη Γαλλία με μια εκτέλεση πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ. Οι Τρικολόρ επικράτησαν με 1-0 για τα προκριματικά του Euro αλλά η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έδειξε καλά χαρακτηριστικά στην ανασταλτική λειτουργία καθώς κατόρθωσε να αποσυντονίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και κάτοχο του Nations League το 2019, μολονότι μάλιστα βρέθηκε να παίζει και με παίκτη λιγότερο απ' το 69' λόγω αποβολής του Μαυροπάνου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα που αναζητούσε σε μια έδρα, όπου η Ολλανδία ηττήθηκε με 4-0, αλλά απέδειξε ότι έχει τύχη στον όμιλο καθώς όλα δείχνουν πως θα δώσει μάχη με τους Οράνιε για το δεύτερο εισιτήριο καθώς ήδη η Γαλλία έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρώτη θέση. H ελληνική ομάδα θα αναμετρηθεί με την Ολλανδία εκτός έδρας σε ένα καθοριστικό ματς στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγο μετά (10/9) θα υποδεχτεί το Γιβραλτάρ στην OPAP Arena.

Η Ελλάδα, έστω κι αν υστέρησε δημιουργικά και επιθετικά, είχε πάθος, ένταση, δύναμη, αυταπάρνηση και έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να μην ηττηθεί. Ουσιαστικά δεν απείλησε τους Γάλλους, οι οποίοι όμως απ' την πλευρά τους χρειάστηκαν ένα πέναλτι (το οποίο μάλιστα εκτέλεσαν δύο φορές) προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.
Στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα πήρε αυτό το οποίο ήταν το πιθανότερο (μηδέν βαθμούς) απέναντι στο απόλυτο φαβορί του ομίλου, αλλά κέρδισε σε αυτοπεποίθηση και πίστη ενόψει της κρίσιμης συνέχειας...

Βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Γαλλία 12 β. (4 αγ.)
2. Ελλάδα 6 β. (3 αγ.)
3. Ολλανδία 3 β. (2 αγ.)
4. Ιρλανδία 3 β. (3 αγ.)
5. Γιβραλτάρ 0 β. (4 αγ.)

2.Όνειρο χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του Euro ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε για την εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στη Γαλλία, για το πέναλτι που απέκρουσε, αλλά και για τον τραυματισμό του στο ματς, αν και έμεινε μέσα μέχρι το τέλος.

Όσα είπε ο Βλαχοδήμος:

«Πρέπει να ρωτήσατε τους γιατρούς. Με έπιασε η μέση, πονούσα, αλλά με έφτιαξαν πήρα χάπια. Η αδρεναλίνη βοήθησε. Είχα πει και στον Πασχαλάκη να είναι έτοιμος. Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές.

Είχαμε παίξει με την Παρί με την Μπενφίκα κι εκεί σκόραρε ο Εμπαπέ στην ίδια γωνία. Έπεσα εκεί. Στην επανάληψη ήμουν σίγουρος ότι θα το έστελνε από την άλλη αλλά δεν μπόρεσα.
Ήταν ένα δύσκολο ματς με κορυφαία ομάδα. Θέλαμε κάτι να πάρουμε, δεν τα καταφέραμε αλλά πιστεύω ότι αυτό που δείξαμε σήμερα θα μας βοηθήσει στα επόμενα ματς.

Το πιστεύουμε. Είναι ένα όνειρο να πάμε στο γιούρο. Το αξίζουμε σαν ομάδα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Στο γιούρο θα παίζεις μόνο με μεγάλες ομάδες και μετρηθήκαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τόσο καλούς παίκτες. Ήταν ένα καλό ματς παρότι χάσαμε.
Φανταστικό γήπεδο, ωραία ατμόσφαιρα. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε. Τους θέλουμε δίπλα μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline