Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:39:19

«Δεν πάμε τόσο καλά στον τουρισμό εφέτος. Κύρια αιτία η ακρίβεια..» Ρεαλισμός Δένδια, όπως πάντα. Υπαινιγμοί για τα φαινόμενα μείωσης φέτος σε Μύκονο- Σαντορίνη- Πάρο και ίσως Κέρκυρα και Κρήτη. Κύριο

Δένδιας για τουρισμό: Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν-«Είχαμε βάλει τον πήχη στον ουρανό». Μεγάλη η ακρίβεια σε τρόφιμα και άλλες υπηρεσίες και τιμές.

Η τουριστική σεζόν δεν εξελίσσεται πολύ καλά, σχολίασε ο Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτικές δηλώσεις του. Αρκετά και ολίγον ανησυχητικά τα φετινά φαινόμενα συρρίκνωσης του τουρισμού σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και την Κρήτη. Όχι τόσο υψηλά, κάπου 30% μείωση, όπως ήδη στη Μύκονο και τη Σαντορίνη αλλά αρκετά ανησυχητικά για τους επόμενους μήνες.

Με τους Γερμανούς και τους Άγγλους απρόθυμους για καραβάνια τουριστών στη πανάκριβή Ελλάδα αλά και με μεγάλες μειώσεις στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος έχει γίνει πανάκριβος και απαγορευτικός πλέον για οικογενειακές διακοπές.

Ειδικότερα στον υπουργό Εξωτερικών και παλαιότερα βουλευτή Κέρκυρας, όταν του επισημάνθηκε ότι οι αφίξεις του Ιουνίου δεν είναι οι προσδοκώμενες, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε «το βλέπω και το νιώθω».

«Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν. Είχαμε βάλει τον πήχη στον ουρανό. Ενώ δεν είναι κακή σεζόν καθεαυτή, όμως είναι χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε. Για διάφορους λόγους, ακρίβεια αλλά και ο καιρός, δεν μας βοήθησε ο καιρός», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από εκεί και πέρα, να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

2.Εκδοχές που δεν περιγράφουν ακριβώς μια τετραετία γεμάτη αποκλειστικά με πολιτικές επιτυχίες –όπως συνήθως τονίζεται σε μία προεκλογική κυβέρνηση–, ή έστω περιγράφουν έναν δύσκολο δρόμο για την επόμενη κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα της μεγέθυνσης της οικονομίας αλλά και της αντιμετώπισης της ακρίβειας, προχώρησε ο Νίκος Δένδιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών (όπου στις εκλογές της 21ης Μαΐου πρώτευσε σε σταυρούς με πανελλήνιο ρεκόρ).

Ο κ. Δένδιας έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου και παραδέχτηκε τόσο ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα –μάλλον μια έμμεση αιχμή για τον πρ. υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη– όσο και το ότι η τουριστική σεζόν δεν τα πάει και πολύ καλά –μια αντίστοιχα έμμεση αιχμή για τις προβλέψεις και τη δουλειά του πρ. υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Δένδιας είπε για το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών πως «αυτό που οι πολίτες εξετίμησαν είναι μια κυβερνητική πρακτική που είχε στοιχεία σοβαρότητος. Βεβαίως είχαμε και αποτυχίες, κάναμε και λάθη», προσέθεσε με νόημα. Και όταν ρωτήθηκε ποιο θεωρεί μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης απάντησε: «Δεν θα έλεγα λάθος... Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε η επόμενη κυβέρνηση είναι η ακρίβεια και η πίεση στα λαϊκά στρώματα. Η ΝΔ έδωσε πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα.

Αλλά η ακρίβεια ας πούμε στα τρόφιμα δεν αντέχεται, να είμαστε ειλικρινείς. Γι' αυτό δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση μεν, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει», τόνισε. «Μπορούμε να προσπαθήσουμε και μπορούμε να κάνουμε και βελτιωτικές κινήσεις.

Συμφωνώ (πως η προσπάθεια δεν αρκεί). Δεν ήρθα εδώ για να σας πω "μπράβο, δοξάστε μας, τα κάνουμε όλα τέλεια". Χρειάζεται αντιμετώπιση διότι έχει και κοινωνικές συνέπειες, δεν είναι οικονομικό φαινόμενο...», προσέθεσε, ενώ για το αν επαρκεί το market pass που εισήγαγε ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε: Remaining Time-0:20 Fullscreen Mute «Είναι ένα μέτρο (το market pass), μπορούμε να κάνουμε και παραπάνω, μπορούμε να δούμε τι μας επιτρέπει ο Προϋπολογισμός. Εάν καταφέρουμε και πετύχουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας περισσότερο το εισόδημα προς διανομή θα είναι μεγαλύτερη.

Αν δεν πετύχουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τότε δεν θα υπάρχει προς διανομή. Τη φτώχια όσο και αν τη μοιράσεις φτώχια παραμένει. Η ΝΔ αναπτυξιακά υπηρετεί καλύτερα το μέλλον του τόπου, αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν τη συμπαθεί ή την αντιπαθεί. Με μεγαλύτερο επαγγελματισμό αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας που είναι όπως η Ελλάδα». Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε ότι και για τον στόχο της ανάπτυξης υπάρχουν εμπόδια.

Η τουριστική σεζόν δεν εξελίσσεται πολύ καλά, παραδέχτηκε ο κ. Δένδιας όταν του επισημάνθηκε ότι οι αφίξεις του Ιουνίου δεν είναι οι προσδοκώμενες. «Το βλέπω και το νιώθω». «Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν. Είχαμε βάλει τον πήχη στον ουρανό. Ενώ δεν είναι κακή σεζόν καθαυτή, όμως είναι χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε. Για διάφορους λόγους, ακρίβεια αλλά και ο καιρός, δεν μας βοήθησε ο καιρός», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας. «Από εκεί και πέρα, να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline